keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006

Zukat - Zockz

Kuinka pitkä matka on varpaista polveen kaksi kertaa? Järkyttävän pitkä. Ei meinannu loppua millään. Asiaa ei myöskään auttanu se, et sukat oli välillä tauolla. Ei sovi mulle. Kerralla koko työ ja sillä siisti.

Lankana itse värjätty kotimainen sukkalanka, jota kului n. 180g. Puikot 2,5 mm. Silmukoita terässä 44 ja varressa vaihtelevasti "sirojen säärten mukaan". Neulottu varpaista ylöspäin ja elämäni ensimmäisillä tiimalasikantapäillä.

Pidän sukista kovasti ja pitsineulekuvio on kiva noin pitkänä. Oon jo ostanu oranssit ja punaset sukkikset hameen ja sukkien kanssa pidettäväks :P

Kantapäät
Tän vuoden tavoitteeks vois ottaa mahdollisimman monen uuden kantapään oppiminen. Nyt on plakkarissa
- lappukantapää varresta alas
- jälkeenpäin neuluttu kantapää
- tiimalasikantapää

Mitä muita on olemassa? Eri tekniikoin siis, eri variaatioita noistahan on olemassa miljoonia mm. eri neulepinnoin tai vahvistuksin. En keksi muita kuin 100% Pura Lananan Marin Walesilainen kantapää.

How long is the way from toe to knee twice? Very long. This project was quite hard and it has not helped that I knitted something else between socks. One project at the time is good way for me to work.

The yarn is special sock yarn, dyed by myself. Used about 180 g. Needles 2,5 mm. Loops at the foot 44. Knitted toe up, the heel is hourglass, my first ones.

I really like the socks and the lace. I have already bought orange and red tights for use with socks and scarf. :P

I'll try to knitt various heels in this year. Now I have knitted the usual from up to toe, afterwards knitted and this, hourglass. What else there are? I know the Wales heel from Mari.

15 kommenttia:

Martsuli kirjoitti...

Hienot on sukat!!

Maiju kirjoitti...

Ne on kyllä ihan oikeasti ihan kauhean kivan näköiset..! Minkälaista sekoitetta toi lanka on? (olet saattanut sen kertoakin mutten jaksanut etsiä...)

tikru kirjoitti...

45% villaa, muita kuituja 55%.
Maksoi euron per vyyhti ja on nimeltään "Vaeltaja". Valvilla- Hyvinkää. Ja jos mitään voi päätellä vyötteen ulkonäöstä niin Wanhaa. Google löysi hakusanalla valvilla mm. http://www.museosuomi.fi/ sivuilta tekstiilin 70-luvulta :)
Myös valvillan tehdasmuseo löytyy...

mari kirjoitti...

Todella hienot sukat! Minäkin tekisin tuollaiset jos olisi noin sorjat sääret! ;-)
Niitä erilaisia kantapäitä on niissä Nancy Bushin kirjoissa listattu vaikka kuinka monet versiot. On saksalaista, hollantilaista, ranskalaista ja sitä walesilaista...

tikru kirjoitti...

Mari: Optinen harha? :)

Hanna kirjoitti...

Oi kuinka ihanat sukat! :) Oletko tehnyt ne jonkin mallin mukaan vai käyttänyt omaa luovuutta? Nuo kyllä inspiroi minuakin neulomaan sukkia.

Meri kirjoitti...

Hauskan näköiset sukat ! Myydäänkö Valvillan museossa lankoja ?

Kantapäistä tulee mieleen erikseen neulottu, mutta säteittäin kavennettu.

luovat kädet kirjoitti...

Ihanat sukat!

ainaoikein kirjoitti...

Komiat sukat! Onneks meikäläinen on tätä suomalaista persjalkaista rotua, joten polvisukissakaan ei kauaa aikaa tuhraannu:-D. Toista se on teillä pitkäsäärillä.

Jaana kirjoitti...

Aivan ihanat sukat! Noi kun laittaa kevätkadulle niin kyllä loskatkin unohtuu, IHANAT!!!

Roora kirjoitti...

Aivan mahtavan ihanat! Mua on aina kun oot sukistas postannut ruvennu huutelee vaaleanpunanen wool kasa ja pitsineulemallikirja. Jos vaikka jotain sais meikäkin aikaan. ;)

Oola kirjoitti...

Aivan ihanat!

tikru kirjoitti...

Kiitos kiitos, sukat toimii myös hyvin. Tänään jalassa oranssien sukkisten kera.

Hanna: Ei mulla näihin ohjetta ole. Pitsikuvio edessä on tehty yhden pitsimallin mukaan, sivut rei'itetty ihan oman aivoituksen mukaan.

Meri: Tuon langan oon ostanu paikallisesta halpahallista. Veikkaan et niillä on jotain konkkapesien jäänteitä myynnissä aina välillä.

derea kirjoitti...

On kyllä upeat :)

Anonyymi kirjoitti...

Off topic, Valvilla meni konkurssiin 90-luvun laman aikaan. En usko että kukaan jatkoi toimintaa, suomalainen tekstiiliala kun räpiköi tuolloin muutenkin Finlaysonia jne. myöten syvässä rapakossa. Voin kyllä olla väärässäkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...