lauantaina, marraskuuta 25, 2006

KnittingMonster

Jos miettii muutama vuosi taaksepäin, niin mun tietoisuus neulemaailmasta oli varsin pieni.
 • Olin neulonut lähestulkoon vain Novitan langoista, koska niitä oli saatavilla ja hinta oli sopiva silloisen opiskelijan kukkarolle.
 • En ollut neulonut pitsiä, koskaan. Korkeintaan vahingossa reikiä ;). Luulin, että ainoa kaulahuivimalli oli 2o2n suoraan ja pitkästi. Kolmiohuivit oli mummoille
 • Kaapelia eli palmikoita olin neulonut vain pienissä töissä.
 • Neuleohjeiden lukeminen suomeksikin oli vähän hakusessa keskittymiskyvyn puutteen kanssa ja kuviot näytti kammovaikeille, puhumattakaan vieraskielisistä.
 • Neuloin sukkiin vain ja ainoastaan saksalaista kantapäätä, tai no en silloin tiennyt että se on saksalainen, se oli vain kantapää.
 • Luulin (köh, noloa tunnustaa tää) etten tarvitse ja hanki neulekirjoja. Ne oli ihan turhia, koska mallithan muuttuu jatkuvast muodin myötä. Korkeintaan muutama yleisopus eri tekniikoista riittää mulle.
 • Tilasin SK:ta, koska kuvittelin sen olevan ainoa järkevä ja mahdollinen käsityölehti.
 • Neulepaidan neulominen tuntui jo ajatuksena järkyttävän suurelta operaatiolta ja olin tehnyt niitä vain muutaman siihen astisessa elossa.
 • Purkaminen oli kauhistus ja aiheutti kyyneliä ja hautuvia töitä.
 • Olin juuri löytänyt internetistä Marjutin blogin ja eksyin myös Blogilistalle (silloinen Pinseri)

Mitä sitten tapahtuikaan voi lukea tästä blogistani (joka tosin kattaa vain reilun vuoden), mutta maailmankuvan laajentuminen on ollut huimaa..

Tänään tajusin, että nyt kaikki on toisin...
Mä oon lähes pedanttinen, kriittinen, arvosteleva, ärsyttävä, höyrähtänyt neulemaailman kuluttaja, kun puhutaan langoista, ohjeista, lehdistä, kirjoista jne.
Mulla on blogi, jossa vaahdota asioista ;).
Haluan enemmän ylellisiä lankoja, enemmän hyviä ohjeita, enemmän monipuolisia ja päteviä lehtiä (kielelläkään ei ole niin väliä, neulominen on onnistunut tähän asti ainakin 5 kielellä), enemmän neulekirjoja, enemmän välineitä ja laitteita käyttöön, enemmän ideoita ja keksintöjä sekä enemmän tietoa mielenkiinnon kohteista.

Musta on tullut Neulova Hirviö (KnittingMonster on pätevämmän kuuloinen, suomennos on aika pehmo :)), joka tilasi tänään uuden hifistelyapparaatin, koska neuloskelee nykyään lähestulkoon vyyhdellä olevia lankoja.

IK muuten ei vieläkään ole tullut, siis SYKSY-numero. Arvatkaa lähetänkö karjuvan mailin..


Let's just look past, little over two years..


My knowledge of this world was so tiny..

 • I had used almost only Novita's yarn, because those balls are everywhere and quite proper for student's wallet.
 • I had never knitted lace, I thought that only scaf was long 2K 2P, triangle was for granma.
 • I had only try to knit cables, only in little works.
 • I had knitted only german heels for socks, well then I had no idea that it is german heel, it was only heel.
 • I thought that I do NOT need Knitting Books; not worth of buy, because patterns would become old fashioned soon. Only some dictionary-type -books for me.
 • I had ordered SK (One Finnish handicraft magazine) and thought that was the only one.
 • I thought that sweater knitting is SO big operation and I was knitted only a few sweaters.
 • Frogging was horrible and coused tears.
 • I had just found knitting and handigrafts from internet. Marjut's blog was the first knitter's blog where I visited. I found Blogilista (list of finnish blogs)...

What had happened after that, you may read it from this blog...I had found new large worldwide world of knitting.

And today I realized that everything is different now.
I'm pedantic, arrogating, annoying, critical... handigraft-consumer when we speak about yarns, magazines, patterns... and I have a blog where to speak about all this ;)

I want more luxorious yarn, more and better magazines to use (and I could knitt at least 5 languages), more books of knitting, more tools and vehicles, more knowhow and inventions..

I'm KnittingMonster ;) who ordered happily one apparatus more.

Guess what, I haven't got IK-AUTUMN yet, I'll send roaring mail.

20 kommenttia:

Marja V kirjoitti...

Olen huomannut ihan saman ilmiön itseni kohdalla. Nettineulojayhteisön myötä on tullut järkyttävä tietoisuuden kasvu kaikesta mahdollisesta neulontaan liittyvästä.

Susanna kirjoitti...

Voisi olla mun kirjoittamaa tekstiä. Aattele miten erilaista kaikki olis jos ei olis nettiä? Ehkä neulottas vieläkin novitaa ja tilattas sk:ta. Mä luulen et mun käsityöharrastus olisi saattanut jopa hiipua ilman nettiä, kuitenkin neuleyhteisöön liittyy vahvasti netti.

tikru kirjoitti...

Tuo hiipuminen olisi niin totta. En taatusti ois tilaillu uusia kirjoja tai löytäny erilaisia ohjeita tai uskaltautunut kokeilemaan mm. kielillä neulomista. Saati sit vinguttanut visaa näin paljon ;)

Anonyymi kirjoitti...

Juu kyllä! Syytän neuleyhteisöä tulevasta konkurssistani ;D

Marsvin

villasukka kirjoitti...

Allekirjoitan lähes kaiken (palmikoita olin tehnyt urakalla (nyt ei enää huvita) ja puseroitakin kyllä ja tasan kahta pitsiä, mutta nekin olivat mummopitsejä). Viimeisen reilun vuoden aikana neulemaailmani on mullistunut ja heittänyt kuperkeikkaa ja itseasiassa vallannut koko muunkin maailmani. Elämäni pyörii neuleblogien, neulelehtien (ennenkaikkea ulkomaisten), neulekirjojen ja neulomisen ympärillä....Työkaverit pitävät hulluna :)

Rieppa kirjoitti...

Mie dissasin blogeja ennen kamalasti, koska olin törmännyt lähinnä turhanpäiväisiin 'minä myös!'-tilittäjiin ja henkilökohtaista elämäänsä ilman sen kummempaa punaista lankaa vuodattaviin kirjoittajiin. Sitten löysin neuleblogit - ensimmäisenä muuten juuri tuon Marjutin blogin! Blogidissaus jäi, tilattavien lista kertyi, siirryin Novitan langoista erikoisliikkeiden valikoimiin, häkellyin nettineulelehtien ja blogien ilmaisten ohjeiden määrästä ja loppujen lopuksi perustin oman neuleblogini. Nyt sitten lankavarasto kasvaa, kirjoja tulee osteltua ja IK on tilattu... Neuleitakin syntyy aivan uudella vauhdilla, kun on saanut näin valtavan määrän inspiraatiota foorumeilta, blogeista ja muista netin ihanuuksista. On se irkkikanavakin kiva :)

tikru kirjoitti...

Niinno, mä irkkasin jo vuonna nolla ja se on jäänyt nyt vähemmälle, ei voi neuloa ja irkata yhtäaikaa :) molempiin tarviaa käsiä.

mari kirjoitti...

No ihan sama ilmiö täällä! Just pari päivää sitten mietin että eihän siitä ole kun reilu vuosi kun tein ensimmäisen sukan jossa ei ollut sitä perinteistä "laatikkokantapäätä" (mitä sukkasillaan-kirjaassa paasataan ainoaksi oikeaksi). Eipä todellakaan ole niihin aikoihin paluuta!

Ihana tuo aparaatti! Kyllä nyt kelpaa huiskaista vyyhdit kerälle. Pistetäänkö lisää lankaa tulemaan? ;-D

tikru kirjoitti...

Mari, äläpä vielä ehdottele.. punainen irkkuneule kummittelee, mutku muutaki pitäs..

mari kirjoitti...

Kunhan vitsailin! :-D
Tuli muuten mieleen että se sama irkkuneulemalli oli muistaakseni turkoosina yhdessä phildarin vanhassa katalogissa. (no. 417 - sitä ei enää ole phildarin sivuilla mutta täällä on kuva http://www.breiweb.nl/)

tikru kirjoitti...

Ne photoshoppaa ihan selkeesti. Tuo on tasan sama kuva mut paidan väri on eri.
http://www.breiweb.nl/contents/media/417-00014.jpg
:)
Ja hei, ei kannata heitellä vitsillä lankatilausehdotuksia..ne otetaan aina vakavasti :P

TiinaV kirjoitti...

Mie taas muitan löytäneeni neulenettiyhteisön neulonta-listan kautta vähän listan perustamisen jälkeen elokuussa 2003. En kyllä muista mistä löysin linkin sinne... Marjutin sivuilta?

Puolen vuoden päästä päätin sitten pienestä painostuksesta :) perustaa blogin neulesivujeni jatkoksi. Ja sitten se onkin ollut menoa...

iona kirjoitti...

Kyyllä voi irkata ja neuloa yhtä aikaa. Se tapahtuu niin, että neulotaan ja luetaan mitä irkissä tapahtuu, ja sit välillä, esim. kerroksen vaihtuessa vaan kommentoidaan. ;)

joko kirjoitti...

minä aloitin neulomisen vasta reilu kaksi vuotta sitten. löysin kanssa marjutin blogin ensiksi ja on kyllä silmät avautuneet aikasta paljon. sillon ei kovin montaa suomalaista blogiakaan ollu, olisiko ollu viitisenkymmentä?

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se on että tieto lisää tuskaa - ja tässä tapauksesssa onneksi myös iloa ;) Minullakin on kunnia ilmoittaa, että Marjutin blogin kautta tutustuin neuleblogeihin ja olen melko varma, etten neuloisi näin aktiivisesti ilman nettiä (tosin olen kyllä vanhastaan syklinen neuloja ja viimeiseen pariinkymmeneen vuoteen mahtuu sekä hyvin aktiivisia että hiljaisia neulontakausia).

Silmukatti kirjoitti...

Minusta tuntuu että olen muuttunut elokuun jälkeen ihan eri ihmiseksi, silloin eksyin jostain ihka ekan kerran neuleblogiin. Valitettavasti en enää muista kenen se oli.
Olen pitänyt tämän neulebloggailun aikalailla omana tietonani, mutta kun neulomisista jotain tulee puhetta niin suustani ryöpsähtää omitunen purkaus tai hehkutus näitä neulomisia kohtaan. Ja lähimmäiset/läheiset ystävät joskus katsovat hieman pitkään - Nyt kun oma blogi, olo on kuin kaappijuopolla, nappaan kuvia ja postaan puolisalaa, "enhän minä suinkaan bloggaile, muuten vaan täällä surffailen ja illat ja yöt neulon...

Marjut kirjoitti...

Kaikenkaikkiaan siis loistavaa kehitystä, sanoisin minä. :)

tikru kirjoitti...

Marjut, tai sitten kaikesta voi syyttää vaan sua ;)

Sire kirjoitti...

Tarinasi kuulostaa hyvin tutulta, minulle on käynyt ihan samalla tavalla. Lankavarasto on myös kasvanut viimeisen vuoden aikana varmaan 20 kilolla. ;)

Palaga kirjoitti...

Hieno juttu ja niin mahtavia töitä sun blogissasi, jotka kaikki kertovat sun lahjoistasi. Kätevä käsistään!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...