torstaina, elokuuta 31, 2006

Muodonmuutos

Edit: kuvalisäys
Neiti B.Bunny kävi periamerikkalaiseen tapaan kohotusleikkauksessa, tai paremminkin kohotustikkauksessa, korvat lerpatti vähän liikaa. Myös hampaat välkkyvät nyt uusien kuorien kanssa niin, että kelpaa hymytä. Emme unohtaneet toki myöskään sukkahousuja, kohottavia, peittäviä jne. Sukkikset on tosin alusvaate, joten nekin menivät alle, B:n helma kun on himppasen säädyttömän lyhyt, niin jottei valkoinen vilahtaisi.. (vihje Niksipirkkaan: Sukkiksilla voi päällystää autonkajarit). Kuva uudesta ulkonäöstä tulee edullisessa kulmassa, kunhan valoa on sopivan pehmeästi.

Ootan jo innolla Knitting on the Roadia. On nimittäin Puoliskolle sukat (sukka vielä) puikoilla ja jälki on..taattua Nancya kuten myös ohje. Mä tykkään ihan älyttömästi taas tuosta yksinkertaisesta ja kauniista mallista. Varren jätin ohjetta vähän lyhyemmäks, ku lankaa on vähemmän ja toisaalta musta noissa Knitting Vintage Socksin sukissa kaikissa on aikas pitkät varret.

tiistaina, elokuuta 29, 2006

Puuttuuu-uupuu

Aamulla duunimatka oli hupaisa..liikennevaloissa perässä tulevien ilmeet ja eleet oli näkemisen arvoisia. Mä kuitenkin tajusin, et Neiti B:ltä uupuu hampaat..hitsi..miten mä unohdinkin..Korjaamma tilanteen pikaisesti.

Työsukka on jo pohjekavennuksissa, oon neulonu valvonnoissa, joten niitä on joko paljon tai sit neulominen sujuu sukkelaan.

Nyt siirrymme surrealistiseen unimaailmaan kera Dalin

maanantaina, elokuuta 28, 2006

Saanko esitellä - May I present..

carbudiesNeiti B-Bunny (lausutaan englantilaisittain) sekä herra (kyseenalainen arvonimi) T-frog.

Miss B-Bunny and Mister (well, not gentleman) T-frog.


tfrog2T-frog kärsii suuruudenhullusta persoonallisuudesta ja kuvittelee olevansa sukua T-rexille, joten halusi ehdottomasti, että häntä kutsutaan T-frogiksi (kielsi paljastamasta oikeaa etunimeään, joka on Teuvo). T-frogilla on myös vaikutteita hiphop-genrestä - YO.

T-frog thinks quite too much about himself. Relationship between him and The Famous T-rex is not in dna, but in mind. That's why T. He has some connections with hiphop too..YO.


bbunnyNeiti B-Bunny on lähes valioluokan kaunotar, jonka julkisuudenkipeys johtaa usein lööppeihin keltaisessa lehdistössä. Hänet tunnetaan erityisesti hieman lupsakoista silmäluomistaan sekä vihjailevista korvanasennoistaan. B kuulema pörrää usein kaupungin yöelämässä..

Miss B-Bunny is sooo beautifull, at least she thinks so. She is often in puplicity and gossips flying here and there. She has so lazy eyes and flirting ears. You could meet B in the city's nightlife...

Tästä siis lähdettiin. Auto on veljen vanha ja kajarit itseasennettu teinivuosien tuunausinnossa. Ja siltä ne näytti. Sain auton itselleni lähes vuosi sitten ja inhosin noita härpäkelärpäkkeitä (kajareita ja niitten päälisiä) takaikkunalla heti. Näin pitkään kestin...

This was where I started. The car was my brothers old and the louders (Is that the word used here) were self-installed...and ugly. I hated them from the beginning.


kajaritsisB ja T on tehty pääosin neulomalla hahtuvalangasta, pesty pesukoneessa ja muokattu vielä vähän saksilla ja ompelukoneella. Kasattu kuumaliimalla sekä neulalla ja langalla. En oo ihan tyytyväinen neulepinnan huopumiseen, en itseasiassa oo saanu sitä koskaan onnistuu ihan täysin (paitsi Tovella lapasissa). Parhaiten onnistui se silmämuna, tai siis kaksi puolikasta, josta ei neulepinta erotu just ollekaa.

B and T have made by knitting and felted after that in washing machine. I also cut and fit and sew and used hotglue and needles. I'm not pleased the knitted and felted surface, but well.. nobody is perfect. The most I like T's eyeballs.


Jos jotakuta nyt huolettaa mun takalasinlämmityksen paloturvallisuus niin voin kertoa, ettei siellä kierrä sähkö, ellei se sähkö hypi useita senttejä parista kohtaa.

Osallistun siis B-Bunnylla ja T-frogilla Neuleideat -kisaan.

Hermojen menetys bloggerin kuvalatauksen on hyyyvin lähellä. Meni.

Mutta jatkan silti..
Edellisen postauksen kommenteissa kysyttiin palloista. Kuvat puhukoot puolestaan.. jos ne nyt latautuu.

before felting
Mietin et noita sählypalloja vois olla parikin tuolla samassa pesupussissa noitten kerien kanssa. Pesun jälkeen pieni pyörittely käsissä ja sit kuivaa. Pastilleja? Helmiä..

felted balls and ears
Ison pallon varmaan halkaisen ja katson miltä se näyttää..pyörittelin kerälle eri värejä. Vihreevalkee makkara on leikattu palasiks tonne palluroitten sekaan.

felted balls

sunnuntaina, elokuuta 27, 2006

Eyeball

Kisatyön testiversio osa 2: Silmämuna. Matkalla kohti pesukonetta. Sählypallo sujahti ennen kiinnineulomista sisälle ja nyt ne huristelee tuolla myllyssä.

Enpä oo ennen palloa neulonu, mut kerta se on ensimmäinenkin. Varsin säätämistä tuo kisatyö on, mutta jos se onnistuu, niiiiiiiin hyvä. Toivottavasti ei tuu säätämisen näköisiä.

Varoitus: Pirtin hahtuvalangat sit laskee väriä koneessa. Nimim. Varsin Ajattelematon Pyykinpesijä, jolla on entisen valkean pyyhkeen sijaan vaaleanvihertävä pyyhe.

Edit: Wow.. Mä alan huovuttaa vaan palloja pesukoneessa. Pienet on hahtuvalankaa kieputtetuna kerälle ja pesupussissa koneessa pyörineitä pallukoita. Iso on tuo ylläoleva silmämuna. Ihan mahtavasti onnistu *itsetyytyväisenä*.

lauantaina, elokuuta 26, 2006

Neuleideakisaa kohti

Ensimmäinen testiversio kisatyöstä matkalla kohti pesukonetta. Nyt se on jo paikallaan kuivumassa, mutta... no.. kakkosversio on puikoilla...

Kirjoittelin sliparin ohjetta ylös, katsellaan mihin sen lykkään :), mutta siis tulossa on.

perjantaina, elokuuta 25, 2006

Että molen helppo

Visa vinkaisi juuri..se parkaisi suorastaan.

Susannan
vika on se, et tilasin Loop-d-loopin...Ja Marin vika on se et tilasin Nancy Bushin Knitting on the Roadin.

Oma vika lienee se, et muutakin lykkäsin tilaukseen.

Ah. Jos nää ois vaikka joululahja ittelle? (vuoden 2025 ehkä).

Viherrysslipari - Greenish vest

Malli omasta päästä, lankana Pirtin kehräämön villakarstalanka, n 200 g. Puikkoina 4,5 mm ja 5 mm pyöröt.

EDIT: Jos haluaa nähdä tuon värin ehkä oikeimmillaan niin kuva langasta löytyy täältä, Kevät 726

Mallista tuli sittenkin umpinainen. Meinasin ensin tehdä nappilistan isoilla napeilla tuohon eteen, mut lanka uhkas loppua ja kun testailin sliparia niin totesin että kursin etumuksen kiinni. Ois siis voinu tehdä pyörönä kaula-aukkoon asti. No, ei haitanna, oli nopee tehdä joka tapauksessa. Mä pidän kovasti, jopa väri, vai se on aikas railakka on kiva. Ainut miinus on se, et tän mallinen vaate ei imartele olematonta vyötärölinjaa. (plus et kuvatessa tuli helvatun kuuma).

Pattern and design is mine. Yarn Pirtin kehräämön (local woolfactory) 100 % wool about 200 g. Needles 4,5 mm and 5 mm circular.

I thought the buttons in front, but then I desided to sew the fronts together...yarn was ending :). And infact it looks better like that. I really like the vest, colour is so shocking and neckline is giving *grin*. Only one thing, it is not very flattering to my waist (what?).


Kauppareissulla törmäsin mulle uuteen tuttavuuteen "Verenaan", saksalaiseen neulelehteen. Ilmeisesti osa malleista ainakin on Gedfiran jne. Lehdessä oli neuleita mun makuuni useita. Ja parasta oli se, et lehdessä oli useita neuleita miehille. Ja vieläpä varsin hyvännäköisiä neuleita.

Näissä miesten neuleissa on kivoja juttuja: värejä, palmikoita, mutkia ja kiemuroita ja ne näyttää silti miehen neuleille.
Tän mallissa parasta on nuo helmapalmikot. Niissä on todellakin Jotain.


Tosin oli siellä floppejakin esmes tää apinahihainen bolero tjv. Jossain blogissa sitä olikin jo naureskeltu.

Mut noin pääsääntöisesti malleja, joista saa paljon ideoita ja joista varmaan tulee toteutettuakin osa, jo ihan niiden palmikoiden takia.

keskiviikkona, elokuuta 23, 2006

Suihkuverhon uusi elämä - The new life of shower-curtain

Meillä ei oo koululla muksuille mitään suojuksia kun sotketaan, joten tänään kun asiaa pähkäiltiin keksittiin idea vanhojen suihkuverhojen ja vahakangasliinojen hyötykäytöstä. Mulla oli vanha suihkuverho vielä säilössä (sitä voi vielä tarvita.. ja niiiiiiinpä sitä tarvittiin - Mitä mä sanoin) ja ei kun tuumasta toimeen. Neljä essua siitä tuli, kanttinauhat on jämiä omista varastoista.

Shower-curtain's new life. This are for school.. we need there approns, when we do something like pottery or paintings etc. Recycling :)


Haluan myös esitellä mun uskollisen Super-Evani. Ikää on ilmeisesti enemmän ku mulla, on ollu mutsin käytössä aiemmin ja nyt se rautakuorineen palvelee mua. Hetkittäin sillä on ongelmia ajoituksen kanssa, mutta eikö itsekullakin.

This is my old and good sewing machine, Super-Eva. I think that it's older than me. My mom used it before me. Sometimes it has little probs with timing, but nobody is perfect.


Slipoveri-liivi-vihreys on tässä vaiheessa nyt. Saa nähdä mitä siitä tulee vielä...pannulappuja vai ehkä kenties pidettävä vaate. Elämme jännittäviä aikoja.

This one, well.. Colour is Very Interesting, but so shock that I like it. It's little corset-like vest and I'm not sure yet may I use it or not. But always the kettleholders are needed :).


Ärsyä on se, etten oo päässy tekemään puutöitäni, jotka on kesken. Ens viikolla on onneks iltapäivisin enemmän aikaa ja tilaisuuksia jäädä säätää, joten sillon.

It's little annoying that I haven't got time during this week to do my wooden works. I'm really waiting next week, I'M going to do something interesting..


EDIT: yritin ehkä ottaa typoja pois, mut taisin lisätä niitä.

maanantaina, elokuuta 21, 2006

Pussin sisältö ja vähän muuta

Kiitos onnitteluista :) Blogi opettelee jo sisäsiistiksi..tosin vahinkoja sattuu..

Pussin sisällön arvasi itsas Tuazophia. Kuukuppihan se siellä. Mun uusi tuttavuus, joka aiheuttaa sen et pitkästä aikaa on ihan teiniolo odotellessa sitä riemullista hetkeä kuusta kun on kivaa olla nainen.

Myönnän, kuvasta mittasuhteiden hahmottaminen on hankalaa, pussin koko on n. 10 x 12 cm. Alkuperäinen säilytyspussi kun oli hajoamispisteessä jo tullessa.

Tutkailin sivuja aiheesta ja harkinnan jälkeen päätin hommata. Toivon tosiaan, et tuo toimiipi mulla. Jännitän siis jo nyt ja toisaalta odotan innolla..

Uutta puikoilla on liivi shokkiviheriästä vyyhdistä. En oo yhtään varma jääkö se liiviksi vai ei, mutta ei siitä oikein huiviakaan voi tehdä. Lanka nimittäin on kuin raastinrautaa.Malli on sellanen (ehkä)..avokaulainen, edestä napitettava, paitapuseron kanssa pidettävä. Väri on järkyttävän vihreän ihana. Tosin en saa sitä mitenkään oikean värikses tohon kuvaan, mutmut..

Mua muutenki ärsyttää ihan järjettömästi omat kuvat, omalla näytöllä ne saa näytätä melkein toimiville ("hyvä" on kaukana), mut sit ku kattoo paremmilla näytöillä ni irvistelyttää ja pahasti. Ehkä seuraavan blogivuoden tavotteeks vois ottaa paremmat kuvat ja kameran. Tai toisinpäin.

Neuloin tänää luokassa ekaa kertaa ja oppilaat ei pahemmin ihmetelly tosin olin jo kertonu niille, et näin saattaa tapahtua. Kävelin pitkin luokkaa kerä kainalossa ja sukkapuikot heiluen.. Juu, mullon rauhallinen 5-6 ryhmä, joitten kanssa moinen on mahdollistakin. Viime vuonna onnistu vasta keväällä ehkä 10 silmukkaa kerrallaan.

Ps. mun hiukset ei ylettäis paplareille :)

Edit:Unohtui... Aloitin myös Apupupun (pdf). SPR:n sivuilta voi lukea enemmän.

Kirjaimista M.

Pohdintoja Ämmästä. Kirjainkiitos Susannalle.

Eli kommentoi tähän loppuun ja minä annan sinulle kirjaimen. Sitten kirjoitat blogiisi 10 sanaa jotka alkavat kyseisellä kirjaimella, lisää myös selostus mitä kyseinen sana sinulle merkkaa ja miksi.


Muru - Mieskin kävis, Puoliskoni. Otustus, jolta olen oppinut paljon ja joka on seinä selän takana. Ja toisinpäin :). Rakastan.

MJuniori
- Pakko laittaa näin koska Juniorin nimi alkaa ämmällä ;) Otustus jonka puolesta jellonaemon vaistot on löytyny varsin tehokkaasti ja jolle haluan antaa hyvän ja turvallisen elon. Rakastan.

Me - Järkyttävän hykerryttävän ihana asia.. Ei ole minä ja sinä vaan me. Voimaa.

Muutos
- Ennakolta pelottaa usein, mutta muutos on parempi kuin jämähtäminen. Vierivät kivet eivät sammaloidu jne. Joten kun pelottaa, niin silmät kiinni ja hyppy.

Mukautuvaisuus
- Moni hetki tulee onnellisemmaksi ja paremmaksi kun vähän joustaa ja muistaa mikä on tärkeintä.

Matkustelu
- "Kun tänään lähden, otan mukaan mitä tarvitsen..."

Metsä - Tarvii aina välillä latautua ja rauhottua. Lenkkipolkukin on parhaimmillaan metsässä. Perusasia, joka pitää olla lähellä.

Mielikuvitus - Ilman ei voi olla eikä elää. Harmaakin päivä saa väriä kun vähän mielikuvittelee satusia, keijuja, peikkoja ja sellasia.

Mausteet
- niin ruuassa kuin muussakin elossa tärkeitä. Tulinen on parempi :)

Miksi?
- Hä.. mäkö muka kyselisin..

sunnuntaina, elokuuta 20, 2006

Hups...

Synttärit meni melkein ohi. Blogi on vuoden vanha. Ei kyllä tunnu sille. Paaaaljon vanhemmalle tuntuu :) Mut sehän on vaan asennekysymys.

Bloggaaminen ja sen merkitys ja tarkoitus on vuoden aikana muuttunut jonkin verran, mutta yhä pääasiassa itseäni varten. Toki nykyään enemmän toisia varten, niin, teitä lukijoita, joita on siunaantunut hurjan monta. Pelottavan monta, melkein luo paineita ;). Kiitos ja kumarrus, nautin kovasti seurastanne.

Oops. My blog is not a little baby anymore. One year old. Feels older :). Blogging and meaning of it has been change, but not much, I do and will do this mainly for me but ofcource nowadays for dear readers too. And happily, there is many of them. Thank you all, I do enjoy your company.


Synttäreiden kunniaksi kuva-arvoitus: illan verhomaratonin jälkeinen tuotos. Villejä arvauksia sisällöstä?

I sew this after curtains. Guess what is inside it..

Haamuilusta

Eilisen illan aikana haamuilu johtui siitä, että päivittelin sivupalkkia. Joskus blogilista ei huomioi moista, joskus huomioi. Nyt huomioi. Postauksen yhteydessä, jos huomaan kirjotusvihreihiä tai muita asiaonkelmia, niin korjaan ne samantien ilman editointi-merkintää, joten sekin voi olla haamuilua, jos on ennättänyt lukemaan blogin siinä välissä. Yleensä postauksia editoitaessa, laitan merkinnän, jolloin uudelleen blogiin tullut tietää miksi blogi näkyy päivitettynä listalla.

Turhia haamuiluja sinällään ei ole ollut, aina jotain on tapahtunut.

Pahoittelut, jos tästä on tullu ongelmia joillekin.

Misty Goes Rock

Vihdoinkin sain Rockmistyni valmiiksi. Päättelin eilen ja matto hoiti taas nuppineulojen kanssa hommat yön aikana. Lankana on siis tummanharmaa Lanett kaksinkertaisena, n. 100 g, ehkä vähän yli ja itsevärjätty 7veikka, jonka määrästä ei tietoa. Samaa lankaa käytin Fetchingeissä.
Puikkona 5 mm pyörö-Addi. Oli muuten varsin liukas.
Mitat 20 x 200 cm.
Ohje Scarf style - Misty Garden.

Punainen loppui vähän kesken, joten toisessa päässä on enemmän tummaa, mut itsas sei haittaa yhtään, koska muutenkin nuo värivaihdot on epätasaisia. Tykkään ihan älyttömästi, jotenki.. ei-hemppis ;) vaikka niitäkin ja niistäkin pidän, mut tää on enemmän mua. Saa nähdä miten väri tuossa punaisessa, koolaidatussa pysyy, toivottavasti pysyy.

At least, I BO my Mistyrocks yesterday and now it has been blocked. Yarns are double dark grey Lanett about 100 g and self-dyed 7veljesta, which I used in Fetchings too.
Needles 5 mm Addi, quite slippery :).
Measures 20 x 200 cm.
Pattern Scarf style - Misty Garden.

Red yarn ended before the scarf was long inaf, so there is more grey in the end of the scarf, but it doesn't matter, becouse colourstripes are irregular. I love this scarf, it's so not-princesslike ;), well I like soft and lacy and girlish too, but this is so much more me. Hope that red yarn keeps its colour (koolaided).

lauantaina, elokuuta 19, 2006

Neuleideat -kisa 2006

Ajattelin osallistua tähän Sian järkkäämään kisaan.. Ei ehkä muuten, mutta mulla on yks ("ai yks vaan" toteaa Puoliskoni) villi ajatus, joka liittyy tuunaamiseen. Tosin idean toimivuudesta en vielä tiedä, muttamutta..

Kaasujalka painaa

Huristelin ompelukoneellani kaasu pohjassa monta metriä, ainakin 32. Ompelin siis luokan verhoihin nauharaidat kiinni. Muksut teki huolittelut ja kääns reunat, mä sit kasaan loppuun. Jos vaikka saatais ma uudet verhot ikkunoihin.

I drove by my sewing machine like a crazy. So many meters..at least 32. I sew the ribbons to the curtain of my classroom. Kids started, they sew ziczacs and turn the edges. I do rest. Hope we'll get new curtains on monday.


Edit: Kukkalisäys
Sain nää kukat SNY:ltä ja ne sopii kuin nakutettuna tuohon mun samettitakin kaulukseen. Oletin et kaikki kolme menis siihen, mut tuli vähän tunkua, joten se yksi jää odottamaan Täydellistä Paikkaa.

I've got these flowers from my Finnish Secret Pal and they are so great in my velvet coat. One more is waiting The Right Place.

perjantaina, elokuuta 18, 2006

RibMix

Toiset esittelee ihania pitsisukkia kauniissa korkkareissa.. No, vähän sitä jäljitellen.. En voinu vastustaa kiusausta, sillä ostin just uutukaiset juoksulenkkarit ja sukat valmistu eilen.

Ribbisukkien miksaus Nancy Bushin Knitting Vintage Socks -opuksesta. Alussa kirjassa on perussukkien ohjeita useampia, ja niistä yhdistelin sitten nämä Juniorille neulotut sukat. Silmukoita varren alussa 60, kantapää walesilainen, kärki lattakärki (vieläkään tiä sen oikeeta nimeä). Lankana Novitan Wool, n. 90 g. Puikot 2,5 mm.


Ongelmia
oli. Se niistä. Nyt sukat on Lähes saman kokoiset ja näköiset. Yks asia mua mietityttää noissa ei-vahvistetuissa kantapäissä; ne tuntuu löysille. Jotenki sukka on löysä kantapään kohdalta, eikä päällä oleva ribbi jaksa kiristellä tarpeeks. Ja jos sukka on yhtään liian lyhyt, niin kantapää valahtaa heti. Normaalisti kun sukan terä antaa eka periks ja sit vasta kantapää alkaa mutkuilla. Pitää pohtia, et mitä tuolle ongelmalle tekis. Mä pidän muuten älyttömästi noista yksinkertaisista malleista,niiku tässä tuosta 6o 1n 2o 1n jne, ehkä se kertoo jotain neulojasta ;).

Sain Mistyyn lankaa, aloitin neliraidasta polvisukat eilen. Neliraita-7veikka tuntuu hassun pehmoiselle, se petroolin värinen.


There is so many beautifull pictures of high heels and lace socks. Well.. almost that :). I bought new running shoes today and I knitted socks ready yesterday. The socks are made for Junior, who has already same size foot as me.
Pattern is mixed from Nancy Bush's Knitting Vintage Socks, first patterns there. Loops at the beginning 60, welsh heel, sharp toe. Yarn is Novita Wool, about 90 g. Needles 2,5 mm.

There were so many problems withs socks, but now they looks almost same and size is same too. The heel without strenghtens feels little loose. I don't know is it only me, or something else, but I don't like it. I want that socks feels and fits perfect. Have to think what to do about that problem.

I bought yarn to my Misty and started knee high socks yesterday..

torstaina, elokuuta 17, 2006

Postia

Sain postia.. ja näin heti sieluni silmin nuo kukkaset yhden takkini kauluksessa tai sit yhden laukun läpässä. Ihania ja värit on namusia. Kortti punaisine lankoineen hymyilytti ja helmet on sen värisiä, etten millään malttanu pitää sormia erossa niistä.

Kiitos Salainen Neuleystävä, ihanainen lahja...jauteliaisuusheräspostimerkkienjaleimojenmukana.

Juniorin sukat on taas reilut 90% valmiit, saa nähdä kelpuutanko ne nyt.

tiistaina, elokuuta 15, 2006

Voi sukka

Eilen illalla oli Juniorin walesilaiskantapäisistä ribbisukista valmiina 98%. Tänään 75%. Perhanan perhana. Käsiala oli nyt liian löysää. Purin siis kakkosen varren jo kertaalleen, koska se oli liian tiukka, nyt taas ääääh. Mua ärsyttää ja murisuttaa. Hassua ettei tota oo huomannu aikasemmi, tai no joskus ala-asteella ku neulo jotain lapasia tjv. Ja niistä tuli ihan eri kokoset.. mut näin vanhemmiten. Toisaalta taitaa vaikuttaa paljonkin tuo, et neuloo pienillä puikoilla ja ohuella langalla. Paksummassa sei niin helposti näy ja erotu, tai käsiala pysyy paremmin samana. Mut helvata soikoon, ne on syytä olla es saman henkilön jalkoihin soveliaat. Ärh.

Eka duunipäivä kera muksujen takana.. Saldona hiottuja kaapinovia, jumitettu ompelukone (es mä en saanu sitä auki, jätin sen hautumaan aamua varten), verhokankaat on revitty.. Muksut oli hassun välittömiä. Helpotti jännitystä itsekullakin.

Töitten jälkeen kävin ostoksilla ja mukaan tarttu Novitan pätkärääkättyä Isoveikkaa ja Moniraita-seiskaveikkaa petrolina. Seiskaveikka vois taipua polvisukiks ja Isoveikkaa ajattelin... nih, mä luulen taas et se näyttää kerällä ihan hyvältä ja väri on mun uusiolemppareita, mut neulepintana pelottaa jo valmiiks :). Ehkä jätän kerälle.

maanantaina, elokuuta 14, 2006

Sylillinen

Sain Vihdoin postia Saksasta. Tosin, kannatti odottaa.
- Colour Trekking XXL color: 100 Kolibri
- Colour Trekking XXL color: 104 Lagune
- Colour Fortissima Colori - Socka: 2416 kiesel
- Colour Trekking XXL color: 109 Tremolo
(alemmassa kuvassa vasemmalta oikealle)

Sekä kahdet bambu-puikot... tää tilaus oli tehty jo ennen sitä eBayn jättitilausta, kuvittelin et nää tulee ensin. Ei tosin haittaa et on kahdet samankokoiset sukkapuikot, voi tehdä niitä sukkia yhtäaikaa.

Langoista osa menee perheen herraväen sukkiin, tuo kirjava (Kolibri) taatusti mulle.

Ostin myös pari metriä liimalevyä ideaa varten. Toki myös verhokangasta luokan verhoihin (päätin et väsätään muksujen kanssa verhot, maalataan kaapinovet sekä tehdään kalenteri ja no, kerätään marjoja, meillä siis alkaa koulu (lue työleiri).)

Haruha scarf

Pattern in english

The original Haruha-patterns are Haruha-socks and mittens released in Ulla (Finnish knitting magazine on the net) and the pattern is designed and made Kristel (I have her permission to use the pattern and the name). I had an inspiration and innovation :) from that and I knitted the leaves to the scarf. Haruha means spring leaf and it is Japanese.

I made my Haruha-scarf from cotton yarn (about 120 g) fingering weihght, and needles were 4,5 mm. Scarf's measures are 26 x 205 cm.

CO 43
Make 3 starting rows:
k1 p1 (WS)
p1 k1 (RS)
k1 p1 (WS)

Start the chart and notify, there is all the rows (RS, WS) marked on the chart.
Repeat the chart untill the scarf is long inaf.

Make 3 ending rows:
k1 p1 (WS)
p1 k1 (RS)
k1 p1 (WS)

BO.

Block and enjoy.

:)

EDIT 28.2.2009
Auf Deutch auch, Danke für Strumpfbina!

Abkürzungen des Mustercharts :

Knit on the RS, purl on the WS
auf der rechten(Vorder) Seite rechts stricken, auf der linken (Rück) Seite links stricken

Purl on the RS, knit on the WS
auf der rechten(Vorder) Seite links stricken, auf der linken (Rück) Seite rechts stricken

slip 1, k2tog, psso
erste Masche wie zum rechts stricken abheben, zwei Maschen rechts zusammenstricken, abgehobene Masche darüberheben

K3tog
3 Maschen rechts zusammenstricken

yo
Umschlag

knit 2nd loop on the left needle BL, knit 1st loop

kleiner Zopf ohne Hilfsnadel
zuerst die zweite Masche der linken Nadel rechts stricken, aber aus dem hinteren Faden, dann die erste Masche rechts stricken

BL = Backloop = hinterer Faden der Masche

knit2nd loop on the left needle, knit 1st loop BL

zuerst die zweite Masche der linken Nadel rechts stricken, dann die erste Masche rechts stricken, aber aus dem hinteren Faden

Als Anfang und später als Endreihen werden jeweils drei Reihen gestrickt

WS = linke (Rück) Seite
RS = rechte(Vorder)Seite
k= rechte Masche
p = linke Masche

CO = Cast on = Anschlagen

sunnuntaina, elokuuta 13, 2006

Haruha-huivi*

Lankana itsevärjätty Raijan Aitan kierretty puuvillalanka, kulutus n. 120 g.
Puikkoina 4,5 mm bambut.
Mitat huivilla 26 x 205 cm.

Ohje ideoitu ja modifioitu Ullan Haruha-pitsineuleista

***

Haruha-huivi*
Lankana voi käyttää mitä tahansa, vaikuttaa toki huivin kokoon ja puikkoina langalle suositeltua tai vähän suurempaa. Lehdet näkyvät kauniisti myös tiukassa neuleessa.

Luo 43 silmukkaa
Tee 3 kerrosta i o i n helmineuletta

Aloita pitsineule kaavion(klikkaamalla isompi kuva) mukaan ja toista, kunnes huivi on tarpeeksi pitkä.
Toistojen määrä riippuu käytetystä langasta sekä puikkokoosta.
Kaavioon on merkitty kaikki kerrokset.


Tee 3 kerrosta 1 o 1 n helmineuletta.
Päättele löysästi.
Kostuta ja pingota.
****
Itse käytin siis puuvillalankaa, koska halusin syyshuivin, tai no, lanka halus lehtikuvioiseksi huiviksi, mutta voisin kuvitella et esim. mohair ois aikas ihanaa tuossa huivissa.

*Nimen käyttöön ja ohjeen julkaisuun on lupa alkuperäisten Haruha-sukkien ja kämmekkäiden ohjeen tekijältä

Lehtihuivia mattoon

Sain lehtihuivin vihdoin valmiiks. Se on nyt pingotuksessa, vaikkei kyllä kamalasti tarvii kun löysä puuvillaneule ei paljon kurttuile, mut onpahan kuitenkin. Lanka laski vähän väriä, pesin sen ihan koneessa, mutta vieläkin se on mukavan vihreää. Pikkuisen epätasaisesti se värjäytyi vyyhdellä, mut ei haittaa yhtään vaan tuo vähän elävyyttä pintaan.

Seuraavaks loppuun noi Juniorin sukat, herralla alkaa oleen samankokoinen jalka kuin mulla. Hui :)

lauantaina, elokuuta 12, 2006

Ideanpoikanen

Puikkojen ja muiden säilytyksellinen ongelma vaatii ratkaisua ja eilen illalla versio 1.0 pääsikin paperille. Se muokkaantui yön aikana ja aamulla piirsin 1.1:n. Nyt versio 2.0 on piirrettynä ja mitoitettuna, odottaa enää materiaaleja ja toteutusta. Teki mieli heti rynnätä ostoksille, mut rauhoituin vähän. Jospa kehitystyö jatkuu vielä kotvasen.

Vilautan vähän..

perjantaina, elokuuta 11, 2006

Rautakauppa

Kävin ostelee tänään kaikkea kivaa. Rautakaupan myyjäpoikaa huvitti kovasti mun arpominen..

- Mä ottasin vielä kaks rautasahaa ja teriä ja sit kuulapäävasara, neljä puukkoa..Miltä se lasku nyt näyttää?
- 360 ja risat
- Täh.. vasta, no sit mä otan noita teriä sekä puu, että metalli, osaatko sä kertoa et..(tavaroiden keräily jatku seuraavat kymmenen minsaa)
- 445,70
- Puuh.. En mä enää keksi mitä haluaisin, tai keksisin (Tässä vaiheessa poju punastu ja lupas pakata kaiken ja roudata autolle)

Edit: Enkämäeestarkottanusitäniinkukattelinvoimapihtejäjasellasia

Nää kaunokaiset pääs viikonlopuks keittiönpöydälle hiplailtavaks.

Oli siis viisisataa, jotka piti saada käytettyä, koska ne oli meille armosta annettu koulun teknisen työvälineisiin. Entiset kun on toissa vuosisadalta. Nyt on takakontti täynnä vempaimia ja eteisessä oottaa toinen kasa. Masentavaa, että mä en saanu kulutettua viittäsataa kaupassa...

Oon mä vähän neulonuki, mut jostain syystä sei nyt oikein suju. Sukka on kiilakavennuksissa ja huivia on sen verran et ei tunnu edistyvän yhtään. Vielä vapaa viikonloppu kesää jäljellä ja sit taas alkais rutistus. Rentous ei tosin oo kadonnu kropasta mihkää.

Edit: Tälle ois tehtävä jotain. Mä en vaan tuu toimeen sellasen kankaisen rullailtavan puikkosäilytyksen kanssa, koska sei koskaan ois kiinni vaan aina levällään pitkin ja poikin. Pitäskö investoida isompaan pakkiin tjv.

torstaina, elokuuta 10, 2006

Pimp my Books

Mä muistan joskus vuosia sitten tuskastuneeni kun kaveriporukassa kalentereita oli monella samanlaisia. Siitä alkoi kustomointi :). Usein se oli kuvia ja kontaktimuovia, mutta yhä useammin kangasta ja liimaa. On noita kansienpäälisiä tullut ommeltuakin.

Keskimmäinen farkku on ommeltu ja irtoversio. Sisällä on muistikirja, joka nyttemmin on siirtynyt pois käytöstä, mutta jostain syystä pyörii vielä nurkissa (ylläri). Punainen vakosamettiversio on kalenteri ja liimattu. Sen säilyttämiseen on Syy ;) muuallakin kuin kansissa, joista pidän aivan älyttömästi. Etukanteen liimasin huovutuskokeilun, ihan käytännön syistä (tuskastuin myös siihen, että kalenterin avasi aina väärästä päästä).

I have made some book covers "pimp my calender"-style :). Jeans is really from jeans and cover have been sew and book inside could change.. Red velvet is my calender from very special yr :). And I love the cover too. It has been glued on. The felted thing is on front to severe it from the back.

Kaikkihan tietävät ne pelottavat opettajien kalenterit, joissa kaikki paha piilee. Meille oli hankittu kamalat lapsenkakan väriset päivikset tulevalle lukuvuodelle. Ei, kuvaa siitä ei ole. Oli pakko keksiä jotain.

Kuumaiimaa kehiin, Mustasukkaisuutta ja siinäpä se. Ensin siihen aikoi tulla tasku kynille, mut kokemuksesta tiän, et siinei kynä koskaan ole. Voi olla et tähän tulee kans etukanteen joku erotin, jota tunnustelemalla tietää avaavansa kirjan oikeinpäin, mutta nyt se ainakin näyttää viheriälle.

This year's teachers calender looks awfull. The colour is something like baby's poo. So, I took some Jealousy-fabric and glued it on. I thought to make a pocket, but no use for it. My pencils never been there, I know already, so no pocket. This term is bluegreen.

Jaa, niin, saankohan mä kohta postia Marimekolta, kun käytän niitten kankaita omiin tarkoituksiini ja näytän sen vielä netissä :).

Laiskuus muuten oli huipussaan tänään, kun kävin kaupassa tutkailee hintoja. En vihtiny kirjoitella niitä ylös, joten otin kännykameralla kuvia. Tätä mä vähän himoitsen :)

This is something what I'm looking /lurking for.. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...