perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Narnia?

Tänä aamuna tuntui sille, kuin olisi astunut satumaailmaan...

Töihin toki olin tullut, mutta pimeys ja valot yhdessä saa aikaan "keskellä ei mitään" taianomaisen tunnelman. Ei aamujen pimeyskään ahdista, kun nauttii näkymistä aamuvalvonnassa.

Rentouttavaa viikonloppua. Täällä suunnitelmissa on neuloa ja ommella..

narnia2

View slideshow
Walked trough the wardrope and lost in Narnia? Or middle of the Christmas story..
Well, no. I just arrived to my work place... that little school middle of nowhere...or middle of magic? I love this time of year, darkness and lights together.

Have a relaxing weekend. I'm going to knit and sew...

lauantaina, marraskuuta 24, 2007

Teholauantai - Intensive Saturday

Rentoilun ohessa on taloutta hoidettu, kertyneet pyykkivuoret puolitettu ja käsitöitäkin ennätetty tehdä. Tulevan iltapuvun plään näyttää tältä. Kaavapaperia on lattialla polviin asti.

Punainen villis on etukappaleessa menossa, toisessa kahdesta. Takakpl on akupunktoitu lattiamattoon. Hihakuvioista tuli kaiken säädön jälkeen aika pieni verrattuna alkuperäiseen. Luntakin on ja aurinko paistoi.

Between relaxin and everything else someone has take care of home, laundry mountain has halved and I have even had time to make and think crafts. Future evening dress may look something like the sketch. The pattern papers are all over the floor now.

The red cardigan is already on the better half. The back is blocked on the floor and sleeve-cable looks like this after all frog-knit-frog. Here is snow and sun today.. well sun already has gone.

Vogue Knittingin surffistelussa matkaan tarttui mekkonen.. Mietin vain mustahopeisena vai valkeamustana? Tosin myös pelkkänä eri harmaansävyisenä voisi olla kiva tai..

I had even time to surf in the Vogue Knitting. This dress is sooo.. cool. I want it. What you think about black-silver or white-black? Or maybe it could be only gray-scale.. or..

perjantaina, marraskuuta 23, 2007

Ysäri rules - 90's rules!

Mulle on tullu Suuri Käsityölehti apaut 94-2002 ja sen jälkeen löytyy irtonumeroita sieltä täältä. Noista lehdistä on suuri osa säilynyt tallessa muutoissa ja maailman melskeissä...löytyypä muutama kasarilehtikin mutsin perintönä, mut niistä ei sen enempää (vieläkään ei olkatoppaukset iske).

Nyt kaivelin lehdet esille ja tutkailin taas "uusin silmin" viime vuosikymmenen käsityömaailmaa. Hilpeitä tyrskeitä sekä toivottomia huokauksia..juu - mutta löysin iltapukuakin varten muutaman mallin sovellettavaksi sekä parikin neuletta, jotka oli suorastaan herkkuja. Noissa lehdissä on paljon hyvää, mutta myös yllättävän paljon aika samoja juttuja vuodesta toiseen. Huomasi sen kun selaili usemman vuoden sarjat putkeen läpi.

Huivin ja paidan palmikot. Obsession ja rajoittuneisuusonkelma :)
Tunikan malli on Kaunis. Todella kaunis. Tahdon.

Tuo "kissamainen" vaaleanpunainen mohair ois kiva harmaana. Ja muhkea palmikko kera pitkien hihojen ja poolon viehättää mun silmää aina..

Miehen saaristolaisneule ..eikus, luotolaisneule, no sieltä Oulusta päin.. kuka teki ja esitteli ihan kotva tai pari sitten blogissaan? Ihastelin jo silloin simppeliä ja tyylikästä pintaa. Poncho tai mikälie wrappi on aika kiva kans. Jotain..jotain. En tiedä, että mitä mutta jotain, mikä taas napsahti tajuntaan.

Some discoveries from Finnish craft magazine from yrs 94-02.

torstaina, marraskuuta 22, 2007

Silkistä sametista nirunarukengät..

Ei silkkiä eikä samettia, kengätkin on..mutta taftia.
Näistä kankahista pitäisi syntyä jonkinlainen ilta-juhlapuku. On nimittäin paritkin edustustehtävät tulossa tuossa joulukuun alussa ja vanhoissa puvuissa näytän entisen Itä-Euroopan naispainijalta (lohduttavaa, etten sentään kuulantyöntäjältä). Ideoita olen kaivellut mm. täältä, visio on selkeänä, toteutus vaan puuttuu.

No silk and satin, but taffeta (is it the real name of that fabric in english). I have some festives soon, beginning of the december, so have to do something to wear. Ideas from ia here. I have the vision, only execution is missing...

tiistaina, marraskuuta 20, 2007

GreenGable -pattern

EDIT:
Pattern is not available because
"Pattern will be available in Vogue Knitting Fall 2008 to hit stands on August 7th".


This pattern is not perfect, I mean there could, even may be some mistakes, but I want to publish it now. So, please, do tell me if there is mistakes, I edit the pattern with your help.

And then to payment...

How to pay this pattern?
This pattern is not really free. I hope you'll pay it somehow, the way you like or can. This payment could be aid for some organization, socks for somebody who needs them or.. Well, the only reguest is, that you'll give good feeling to someone else. You choose the way, I'll give the pattern :).

Here it is, GreenGable -pattern.

sunnuntaina, marraskuuta 18, 2007

Vihervaara

EDIT: ohje ei ole saatavilla, koska
"Pattern will be available in Vogue Knitting Fall 2008 to hit stands on August 7th".

Otan riskin ja julkaisen ohjeen hieman keskeneräisenä, mutta toivon saavani palautetta sen puutteista, jotta ne voidaan korjata. Ohjeessa on otsikon alla päivämäärä, josta näkee milloin sitä on viimeksi päivitetty. (Tsekkausneuloja sai puikot solmuun...ja mä aivot).

Mietin pitkään laitanko ohjeen ilmaiseksi jakoon vai kehittelenkö jotain kauppa-systeemiä..Näin joulun alla (juu, enää vaan reilu kk) päädyin vaihtokauppahaasteeseen..

Vaihtokauppa toimiipi seuraavasti:
Ota ohje käyttöösi ja maksa se haluamallasi tavalla auttamalla tai tuottamalla hyvää mieltä jollekin toiselle. Joulupadat ovat katukuvassa piakkoin, netissä jo. Voit myös maksaa ohjeen vaikkapa sukkaparilla sitä tarvitsevalle tai kolaamalla naapurin pihatien lumet. Ihan mitä vaan, pääasia, että maksat :)

Maksutapaideoita voi heitellä vaikka kommentteihin.

Vihervaaran ohje suomeksi.
Kokoja on kolme S, M ja L, joista kuvissa näkyy M.

Ravelryssa hupparin ohje suomeksi löytyy Vihervaara -hupparina.

GreenGable-hoodie's pattern in Finnish, soon in English too. I hope.

Saattaisi

Vihervaaran ohje alkaa olla paketissa suomeksi. Nyt pitää saada kroppaan liikettä, mutta palaamma asiaan illemmalla...

lauantaina, marraskuuta 17, 2007

Söpöysvaroitus

Oih
Voih
Ja kokonainen Flickr-allas täynnä.
Joululahjuksiksi voisi kehitellä tätä ideaa.

Ja toinen allas täynnä joulujuttuja.

Väri-iloittelua - Some colour-fun

Basic kureyon hat
En voinut pitää näppejäni erossa Kureyonista.. Oli ihan pakko kokeilla. Pipohan kerästä tuli. Malli peruskamaa 80 s, 16 cm, kavennukset 8 kohtaa joka toinen kerros. Kukka on virkattu parissa erässä. Puikot 3, 75 mm. Ajattelin vielä pesaista tuon, jotta vähän huopuisi, mutta nyt en sitten tiedäkään.. Sopii muuten tukan uuteen väriin aika buenosti.

I couldn't keep my hands off from Kureyon. I had to test it, and knit a hat. Basic pattern; 80 sts, 16 cm before decs. 8 Decs in the row, every 2nd row. Needles 3, 75 mm. I thought to wash the hat, little felting, but I dont know.. The flower is crocheted. Quite a match with my new hair colour :).

tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Eka kerta - The first time

Tuli paketti Angel Yarnilta.. Sain ekan kerran oikeasti Noron Kureyonia, uskomattomat ne värit. Tosin aika arvalla tilattu, koska mä en vaan saa kokonaiskuvaa netistä koskaan noista kirjavista langoista. Paketissa oli myös Artesano Alpacan Inca Cloudia kolmea eri harmaata sekä Addeja muutamat 30 cm sekä yhdet 40 senttiset ja sitten ihan kirjeen tueksi, jotta se ei rutistuisi kasaan (seliseli) pari Rowanin kirjaa; Arabesque sekä Kasbah Collection.

Hihaversio nro 3 on puikoilla, kakkosesta (alhaalla) tuli liian rinsessa. Täti-ihmiselle, mä aion kyllä käyttää sitä omassa jossain.

I've got mail from AngelYarn. My first time ever touch with Noro Kureyon. So cool the colours. I love them. Ordering was quite a raffle, I have always problems to "see" the real colours from the screen. The mail includes also Inca Cloud three gray skeins and circular Addis 30 cm and 40 cm. And of course I have to order Rowan Books; Arabesque and the Kasbah Collection, they were on sale. I love these kind of mails. No bills please.

The sleeve nro 3 is on the needles. The 2nd was too princesslike for the Aunt-people. I think I'll use the patern in some of my own cardigan...


sunnuntaina, marraskuuta 11, 2007

Punainen, osa 1 - The Red, part one

Eli miten luomisprosessi mun korvien välissä kulkeekaan..saati sitten puikoilla. Mikäli ei selkeästi lanka tai ohje iske niin:
- tarve, halu, idea saada tehdä jotain uutta, tällä kertaa tilaustyönä punainen neuletakki täti-ihmiselle, joka on apaut mun omaa kokoa.
- Lankametsästys tuotti Novitan Ninan, jota käytän tuplana erinnäisten kokeilutilkkujen jäljeen.
- Puikkoina ehkä 4, 5 mm tai jopa 5 mm. Saattaa vielä muuttua.
- Ajatuksena; jotain mitä missä on palmikoita, v-kaula-aukko, vartalolle sopiva (takkia voi pitää joko auki tai kiinni) ja jotta edes vähän tyylikkyyttä (en tarkkaan tiedä täti-ihmisen mausta) niin yksinkertainen on kaunista jne.
- Selailua netissä, lehdissä, kirjoissa..ideametsästystä.

Nykyään aloitan yleensä hihasta. Ai miksi? Nooo, nopea neuloa, tarkastaa koko, ja tuota, nopea purkaa, eikä harmita niin paljoa jos joutuu purkamaan. Plus et niitä pitää tehdä aina kaks, ni sen eka menee säätämiseen ja toisen voi lasketella jo edellisen ohjeella.

Tän takin hihaversio nro 1 syntyi eilen. Aluksi olin tyytyväinen, melkein, mutta kun lopetin palmikkokuvion (idea on apinoitu IKn Cathered Pulloverista), niin sain aikaan puhvi-efektin ja liian alas. Hihan mittasuhteet ei oo kauniit. Eikä täti ole bodari eikä rinsessa, joten.. häiritsi ja häiritsi niin paljon, että uutta puikoille.

Versio nro 2 on tuossa vasemmalla, kohta aloitan siihen modatun palmikokohdan ja saa nähdä häiritseekö nyt. Mulla on myös tullut tavaksi jättää edellinen versio purkamatta, kunnes oon tyytyväinen seuraavaan. Jotenkin on helpompi kattella virheet ja korjattavat kohdat versiosta
suoraan kuin pistää ne paperille ja muistella puretusta. (tästä johtuen, jos lankaa on liikaa, saattaa lopulta yhdelle paidalle olla 3-4 hihaa.)

Jatkamma prosessointia :)

So, how the creation-process in my head happens. And how it happens on the needles. If there is no useful (pleasant, perfect etc) pattern the process happens something like this:
- Need. Want-to, idea for something new, this time The Red Cardigan for my Love's aunt. Her size is same as mine (easier to fit).

-Yarn hunting; Novita's Nina, which I may use double after many swatches..
- Needle 4, 5 mm or even 5 mm.

- Some guidelines: something where is cables, v-neck, flatter for body and hopefully some style
- simple and beautiful.

- Hunting for ideas and patterns in the net, magazines, books...

Now a days I usually start the knitting from the sleeves. Why? Well, fast to knit, easy to check the gauge and, eh, easy to frog. And not so annoying to frog than bigger pieces. Aaand it always has to knit two of them, so the first for the adjust and testing, the second for speedy knitting.

This cardigan's sleeve version number 1 is knitted yesterday. I was almost satisfied... but. There is always that "but" which makes me to do something again. After cable pattern (Idea is from
IKn Cathered Pullover) the sleeve bloated out not so nicely. The cable is too low and dimensions not right. Damn. So, have to do again.

The version no 2 is on the left. Soon start I the cable for it. I have a habit to leave the versions unfrogged untill I'm pleased for the next version. I think it is easier to fix and fit the next better when I see the mistakes in the real knitted piece. (This may produce 3-4 sleeves for one cardigan if there is yarn too much :) )

To be continue..

lauantaina, marraskuuta 10, 2007

Hyvä laukku?

Mulla on suhtautumusongelmia laukkuja (etenkin neulottuja) kohtaan, oon kranttu ja varsin ei-naisellinen laukkuineni. Yritän nyt muuttaa käsitystäni erityisesti neulomalla toteutettujen laukkujen suhteen.

Mietin mikä tekee arkipäivän käyttöön tarkoitetusta laukusta hyvän? Millaiset ovat hyvän ja toimivan laukun ominaisuudet? Miltä laukun pitää näyttää, jotta se miellyttää silmää?

Entä sitten neulottu laukku, millainen on hyvä, kaunis, toimiva neulottu laukku, kassi? Mihin sitä voi käyttää, ihan oikeasti?
(ai mikä suhtautumisongelma)

Auttakee :)

Only Finnish today, some thoughts about bags and what kind is the real good bag.

1st readyEka säärystin on valmis, seuraavaksi tavoista poiketen puikoille punaisen villiksen hiha. Lisää WIPsejä, tosin kiristää vähän korvien väliä tää tapa neuloa :)

The 1st leg warmer is ready. Next red cardigan's sleeve. More WIPs, not so sure about this way to knit many projects together :)

keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

Ärh

Jokelan tapaus pysäytti aika totaalisesti tuossa iltapäivällä. Opettajana ei oikein osaa suhtautua mitenkään, etenkään järkkylööppeihin ja jeesusteluihin yleisonosastolla yhteiskuntapolitiikkaan liittyen... mutta..

Mua vituttaa niin paljon se, miten säästetään opetuksessa, perheiden tukimuodoissa, erityistuessa, sosiaalipalveluissa, sairaanhoidossa, mielenterveyspalveluissa lapsille ja nuorille (saati muille), et saan verenpaineen kohoamaan hetkessä. Onhan se kiva, että satoja tuhansia voi kunta sitten työntää esmes haista-paska-puistoon keskelle ei mitään tai erilaisille konsulttifirmoille haista-paska-tutkimusten tekemisestä, kun kenttä voi kertoa saman asian ilman konsultointiaki.

Prioriteetit kohdallaan.

IK tuli.

maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Joulu on taas.. - Christmas is here again

Ooh ja aah miltä näytti koko päivän. Puut ja maa oli ihan huurrekuorrutettuja, aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja uuh, ihan jouluolo.

Kävin saalistamassa Novitan kamppislankaa; Tiinaa, mutta sepä oli loppunut. Tarkoituksena olisi siis ollut tehdä siitä Se tilausneuletakki. Hätä ei ollut kuitenkaan tämän näköinen (eiei, Etelä-Eurooppa oli jo hälytyvalmiudessa), naapurikaupasta löysin toista kamppislankaa Ninaa, jossa on fifty-fifty merinovillaa ja akryyliä. Pehmoista ja punaista. Toivottavasti se kestää käytössä. Joku testiny jo?

Eipä muuta kuin gaugea kohdalleen ja mallitilkkua kehiin pliis. Kädet vaan on ihan makaroonia, letkusellaista.

Oh and ah, This day has been so beautiful and winterlike and remembered me soon to bee Christmas. I'll take photos tomorrow if nature looks same. Trees and ground wereboth covered by white frost and sun shined from clear blue sky. Winter wonder land..

I captured the yarn for The Cardigan (my sister in law asked me to knit a cardigan to their aunt as a gift. I'm little horrified :) ) It is something what will show my skills and maybe something about me. So reveal if you can "read" handicrafts. I have already alarmed Southern Europe to send me some yarn, but found it closer. I bought Novita's Nina, 50% merino wool and 50% acryl. So soft and so Christmas-red. Hope it is ok.
So, gauge and etc. We'll see...

sunnuntaina, marraskuuta 04, 2007

3+1 ja elektroniikkaa

3+1

Novitan Tiinaa 100g (tai vähän vähemmän)
Puikot 4 mm
Silmukoita 84

Sunnuntai-illan ratoksi askartelin viereisillä välineillä. Elektroniikkaa, tuosta tulee majakan valo, kunhan saan millin poranterän. Työjuttuja :)

Joululahjavinkki:
Kouluelektroniikalla on vaikka millaisia rakennussarjoja, välineitä ja materiaaleja suht edulliseen hintaan. Ohjeitakin saa.. Meillä Juniori saa ainakin Stegosauruksen.
Eikä ne oo vaikeita, jos se ahdistaa :) Sitäpaitti onpahan tekemistä koko perheelle.

Uutta puikoille - New WIPs

Mä yritän opetella tekee montaa projektia yhtäaikaa, uusia WIPsejä Ravelryyn. Joten aloitin myös säärystimet huivin rinnalle. (Pitäisköhän tehdä jalkojen värille jotain, ei erotu valkeasta seinästä.)

Tekis mieli aloitella ja tehdä vaikka mitä, mut tilausneuletakki, sekä joululahjajutut odottaa ja kummittelee.. Päätin myös tehdä (mieli voi muuttua) ittelleni jossain vaiheessa syksyn IKssa olleen Placed Cable Aranin. Tosin hihat muuttuu ja kaulus on ehkä erilainen.

Mut ei stressiä, en taho, sunnuntai, aamu, sää on kirkas ja kylmä sekä mullon kupillinen kahvia..

I try to knit many projects same time, new WIPs to Ravelry :). So, Leg Warmers on the needle with Campus Scarf. (Should I do something about to colour of my legs' skin. Cannot see the difference between white wall and my legs.)

Christmas is coming and some knitted presents should do, and the cardigan for my man's aunt and.. I want to knit sooo much everything.. like Placed Cable Aran to myself. Maybe. But.. no stress, Sunday morning, weather is bright and cold, and I have cup of coffee...

lauantaina, marraskuuta 03, 2007

Juttusia ja kymysys

Only Finnish today.

Campus Scarf edistyy hitaasti mutta varmasti. Lanett on kivaa neulottavaa ja malli on lähes aivoton, mutta ei ihan kuitenkaan.

Sain tilauksen neuletakista täti-ihmiselle. Väriksi punainen. Lanka ei saa kutittaa. Omistajan ruumiinrakenne on himppa erilainen ku mulla ja takki on menossa lahjaksi, joten en pääse testailee sitä.. Lanka on myös ongelma, mutta otin yhteyksiä eteläiseen Eurooppaan. En tiedä lahjan saajasta kovastikaan. En tyylistä enkä mistään. Aivot solmussa. Tosin solmun aukaisin päättämällä, et neulon tasan sellasen minkä haluan neuloa, ottaen huomioon tilaajan ajatukset.

Se kysymys:
PayPalin käyttäjät hohoii. Kun saa ehkä rahaa jostain PayPal-tililleen, niin miten helvatussa sen saa käyttöönsä, jotta sillä voi esmes maksaa ostoksia? Olen siis toki hyväksynyt maksut ja rahamäärä näkyy mun tilillä, mutta miten saan sen käyttöön? Pitääkö rahamäärä siirtää omalle pankkitililleen, vai voiko sen käyttää suorilta PayPal-tililtä?
(Ehei, mäkö muka tilaisin jostain lankaa tai puikkoja tai lehtiä ja maksaisin hankituilla ;), enpä.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...