sunnuntaina, syyskuuta 30, 2007

Soctoberfest

Piikkari (pirulainen) kutsui mut osallistumaan olut..eiku sukkajuhliin ja nyt sit ois syytä miettiä mitkä sukat lykkäis puikoille. Hätätilassa aluksi kelpaa duunissa olevat superraitaiset sukat, joista toinen on nyt valmis ja toinen juuri käymis.. eiku luomistilassa. '
Tosin..
Vihervaaran ohjeprojekti suorastaan pinkaisi käyntiin ja apujoukkojakin löytyi :) kuul. Joten sukat saa virallisesti vielä oottaa hetken, sillä tahdon tuon ohjeen etiäpäin vauhdilla. Toivottavasti into ja järki kohtaa tässä vaiheessa.

Piikari invited me to take part to beer.. eh.. sockfest and now I have to think what socks to knit. First aid could be very striped socks at work. The 1st is ready and 2nd already CO.
But...
Greengable-pattern-project has got speed up and I've got help too. Cool. So, socks, sorry, you are on the waiting list now. Green and cables first. Hope the brain and the enthusiasm will meet.

lauantaina, syyskuuta 29, 2007

GreenDay in english


I translated Greenish vests, GreenDay's pattern in english. There may be many typos, I have done translation between everything else today, so sorry this time :)

Enjoy.

GreenDay in english

Englanninkielisessä ohjeessa on yksi kaavio, jota suomenkielisessä ei ole, jos jotakuta ahdistelee ohjeen epäselvyydet niin siitä voi olla apua.

Pohdintaa Vihervaarasta - Some thoughts of the Greengable

Oon nyt sulatellu tuota Vihervaaraa ja myös pitäny neuletta aika paljon. Tuskaisuus on kadonnut ja tyytyväisyys on tullut tilalle. Joten.. podinkin eilen, kun olin vihdoin hereillä myös järjelliseen aikaan illalla, että...

Mitäpä jos tekisin sittenkin tuosta harmaasta Mambosta Vihervaaran kakkosversion parannellen ja kirjoittaisin siitä Ihan Oikean Ohjeen. Ohjeen voisin ehkäpä, jos se onnistuu ja saan kokoja useammat niin myydä pieneen hintaan tai sitten jos en jaksa säätää sitä ihan kymppiin, niin laittaisin sen jakoon ilmaiseksi.

Harmaa Mambo on yrittänyt käydä jo paitana ja nyt se on muokkautumassa toistamiseen, mutta en oo vakuuttunut.

Jotenkin on vaan hämmentynyt (positiivisen :)) olo ohjekyselyistä ja noista ihanista kommenteista tuolla Vihervaaran postauksessa ja haluaisin sittenkin (tulee aina tuosta "sittenkin" mieleen Niskavuori-filmit, Sittenkin..) antaa ohjeen kunnollisena käytettäväksi.


I have dressed up the Greengable quite often last week and got used to it. Not disappointed anymore. Sooooo, I have thought to knit Graygable from gray Mambo (same yarn, different colour) and make some modifications to make pattern better. The pattern, well yes, I would like to make The Real Pattern of the Greengable, write it down and publish it here (If it is good enough, I may sell it or then give it free).

I'm happily confused of so many questions of the pattern and all your comments of the Greengable. That's why I want to do it all right way, not something almost perfect :).

Useful links
PDF-converter
Payloadz

keskiviikkona, syyskuuta 26, 2007

Tahdon



Pirun Pitkän Päivän Pelastus. Pompom.. :)

Viikonloppuna yritän saada reseptin tuohon Vihervaaraan aikaseks.

Fin pop - Eppu Normaali, Tahdon vain sut (translated something like "I want you!".
I'll try to find out time for Greengable's recipe on the weekend. Now work feels too timetaking.

sunnuntaina, syyskuuta 23, 2007

Vihervaara - Greengable


Lanka Novita Mambo 357 vihreä n 850 g
Puikot 7 mm
Ohje omasta päästä
Koko (pesusta riippuen) naisten M/L

Nukutun yön jälkeen Vihervaara näyttää ja tuntuu huomattavasti paremmalle kuin eilen.
Venyttely ja rankka käsittely vähän avas huovutusta ja muokkas paitaa, mutta menetti se aiotun mallinsa ja esmes huppua ei oikein voi pitää fiksusti päässä, koska se alkaa nyt liian hartioilta. Myös hihat vähän kiristelee hauiksen kohdalta (kröhöm, salikausi vasta alkaa).

Positiivista huovutuksesta johtuen on se, et reunat on napakat ja huppu pysyy kuosissaan, sei löysäile. Joten kyllä tää kaiken kaikkiaan jää plussalle pesuineen kaikkineen ja ehdottomasti pidettäväksi.

"Erikoisuuksina" testailin tässä raglankavennuksien siirtämistä etu- ja takakappaleiden keskelle sekä hihassa kavennukset tapahtuvat palmikon mukana. Hupun käänne on tehty ns. hollantilaisen kantapään tapaan, eli palmikko jatkuu läpi hupun. Hupun ja kaula-aukon reunaan on virkattu kiinteillä silmukoilla kerros ja samalla napinlävet.

Selkeää ohjetta ei tule, mutta palmikkokuvion mallin sekä "reseptin" kavennuksiin yms laittanen.

Kiitos ja kumarrus tsemppauksesta.. jäätelöäkin kului huimasti.

Yarn Novita Mambo green 357, about 850 g
Needles 7 mm
Pattern my own
Size (depends washin) Woman M/L

After one night sleep this pullover feels and looks much better than yesterday. I used force and shaped felted surface and now it is quite ok. Only shoulders and arms are little too tight and the hood, well it looks silly on the head because it starts from shoulders.
Positive side of this felting episode is that edges are firm and hood keeps it shape. So not bad at all. I like almost love this, and it is very wearable even it felted.

I do not write pattern for this, but I'll give cable pattern and "resipe" for decreases.

Thanks for everyone for encourage to go on with this sometimes f....ing project. Icecream has been eaten also a lot.
Greengable runaway

Chainmail

Harmaa lanka ja liikaa keskiaikaa -> Inspiraatiohakua ja toteutusta..
Gray yarn and too much medieval -> Inspirations and what happens..

Chainmail Armor and Clothes
Womens' wear - eh..
Long Sleeve
Wikipedia Mail armour
Bayeux Haubert
Wikipedia Rengashaarniska

lauantaina, syyskuuta 22, 2007

Ei oo todellista!

Se huovuttu!!
Mitähän vielä..
Vasemmalla ennen pesua ja oikealla pesun jälkeen. Ei oo enää liian iso, ei.. Laskeutuvuus ja pehmeys katos totaalisesti. Muotoon sai venyttelemällä ja koko on aika ok, mut huhhuh.. Pesin 40 asteessa ilman pesuainetta ja juu. kierroksia linkouksessa oli 1000, mut silti joteki hämmästyttää moinen huovuttuminen.

Voi pers..

Kastelin Vihervaaran ja se veny, aivan hulluna. Sitäpaitti sei kuiva. V..tuttaa.
Aika rankasti.
Meen tekee jotai..vaikka syömään jätskiä.

EDIT: enkuks.
Pituutta tuli helmaan sekä hihoin pelkällä kastelulla ja tasokuivauksella lisää 10 cm (eikä se ole poissa leveydestä). Että sellasta.

Shit happens. The Greengable streched out and it is huge.. ok, not huge but not fit anymore. Shitshitshitssssshit. I'm pissed off.
I'm going to go and do something.. maybe eat ice-cream..hmph.

perjantaina, syyskuuta 21, 2007

Vihervaaraa - Greengable dry


Greengable dry
Originally uploaded by tikru.
Se on nyt melkeis valmista. Ainoastaan nappipohdintaa menossa, laitanko ja jos laitan ni millaset.. Kuivumassa ja ehkäpä huomenissa kuvatuksia.
Viimeinen käsityökirja hetkeen saapui tänään. (Kyllä kulta, ei kirjoja ennen joulua...ellei. :) )
Kaffe Fassettin Kauneimmat kuvioneulemallit.

It's almost ready. Only the button-thing is question, should I put buttons or not or if I sew them, what kind of?
It is blocked and hope to get photos tomorrow.
I got mail today, the last graft book for a while.. (yes darling, no more books until Chrismas..but if I..:) )
Kaffe Fassett; Kauneimmat kuvioneulemallit (finnish).

keskiviikkona, syyskuuta 19, 2007

Robin the Hood

Vihervaara on nyt hupussaan... Sekin menee vähän uusiks. Tuo reuna nimittäin. Ei tahdo lippaa, näyttää typerälle. Langankin oon saanu kulutettua niin tarkkaan, että helman säätö jää tod näk tekemättä. Ehkä hyvä niin. Toiv tää valmistuu pian, alkaa väsy iskeä. Toisaalta pidän ihan älyttömästi jo nyt, et ehkä säädän loppuun sitkeesti.

The Greengable's Hood -moment. And I have to knit end of it again. Not good, not nice, looks stupid. I have only little yanr left, sooo I cannot change the hem, but it is ok, not perfect, but ok.
I hope that this pullover will be ready soon, little tired of it.

tiistaina, syyskuuta 18, 2007

Postipoika rakastaa mua, tai sit tod ei - The Postman loves me..or not..

Tällanen sade oli oven edessä (sentään lähes sisäpuolella), kun sen töitten jälkeen avasin. Oh. On kuin ois joulu tai jotain..

These were inside of my outdoor today. Almost. One was forced in the slot of mailing, but it has been too fat...
I have got more packets in these two days than last Xmas.. almost :)

Työpöytä (eli olkkarin matto) näyttää suht yhtä järjestyksessä olevalta kuin omistajansa korvien väli.

My working area. I have always had problems with tables, so usually make I my works on the floor middle of everything (the area is ofcourse in the livingroom on the carpet). I have heard about this habit a lot :)

Kirjakasassa saapui Perjantaiklubin lisäksi Zimmermannin Knitters Almanac. Sulo Vilen-efekti plus et Zimmermania fanittaa hurja joukko neulojia, enkä mä oo kyseisen tätin tuotoksiin vielä tutustunu suuremmin... Tän kuun neuleprojekti ois osuvasti pässinpökkimät... niin seksikästä ja lämmintä.

With all the other books in post got I Zimmermann's Knitters Almanac. It was cheap ;) and I have heard and read a lot about her. There is also many Zimmerman-fans all around the knitworld, so I have to do something about my ignorance. The spetember's project is these very sexy woolpants.. great :)

I got The Friday Knitting club also..

Yksi saapuneista kirjoista oli mekaanisten lelujen opus (Making Mad Toys & Mechanical Marvels in Wood, Rodney Frost). Aivan mahtava. Työvaiheet on kuvina ja hyvin simppelisti selitetty sekä lelulen mekaniikat on varsin mielenkiintoisia mut ei ylivaikeita. Muutamia kuvia sisältä...

One of the books was Making Mad Toys & Mechanical Marvels in Wood by Rodney Frost. I love it. So good instructions and pictures.. and those toys are great and funny.

Mechanical toys

maanantaina, syyskuuta 17, 2007

A few books

Muutama kirja tuli tänään taas.. plus et oli ilmo isosta kirjeestä.. Himppa tuntuu epämiellyttävälle ottaa saman tilauksen kirjoja vastaan jokainen omana kirjeenään. Ei voi ketää, mut se pieni ekologi mussa nostaa päätään...

Mut siis kirjoihin..Neulehömppää, eli Knit one, kill two on eka mun neulehömppäkirja. En tiedä mitä odottaa mut takakannen perusteella aika bueno aivojennollaus tiedossa.

Toinen tänään luukusta mahtunu oli 220 Aran Stitches. Eka silmäyksellä vähän petyin, kun tuntu et samat kuin Stitchionaryissa, mutta toisella, rauhallisemalla silmäyksellä havaitsin, et aika paljon eroja ja erilaisia juttuja.. Ihan loistava opus siis loppupeleissä. Lisää kaapeleita ja pompuloita tiedossa.

Mitähän siinä postissa olevassa on.. mäkö olisin muka monta kirjaa tilannu kerralla.. pah.

Vihervaara oli vaarassa tossa apaut klo 20.05. Meinas kiskoutua puikot irti ja lentää nurkaan. Oon tekemässä hartia-kaula-osuutta ja tuntu et kavennukset on siellä ja täällä (jos ohje tulee, ni ne on sit siellä ja täällä...) eikä neule istu mitenkään päin mihinkäänkellekään.

Onneks kuitenki maltoin mielen ja päätin vielä neuloa vähän eteenpäin, raglankokemus on sen verta jo pitkä, et muistin tässä vaiheessa toivottomuuden iskeneen ennenkin... Ja kas, 50 minuuttia ja viis senttiä ylempänä Vihervaara näyttää siirtyneen vaarattomalle vyöhykkeelle ja saanee hupun..ehkä.

PS. Kylppärissä haisee märälle koiralle, eikä koiraa nyt oo lähimaillakaan..kävin siis juoksee rasteja mettään. Tää oli tärkeä tieto juu kaikille :)

I got two books today. I cannot understand why The Book Depository does send all books in different envelopes even I ordered them together. Little green people inside me woke up. I don't like that style, even BD is quite cheap.

Well, the books. I got my frist Knit-mystery; Knit one, kill two and I'm waiting to read it..Looks good for brain-resert.

The other, 220 Aran Stitches, I was little disappointed at the first look (looks same as Vogue's Stitchionaries), but... with cup of coffee and other longer scanning found I that there is very much more than I expected. So, great book - more cables and bobbles for me and I like.

Greengable was almostin danger about 8.05 pm. I'm knitting shoulders and neckline and it feels and looks sometimes nooooooot goooooood. I almost took needles off and frog.. But I desided to knit little more and look again. ( I'm not the first time in this situation with raglan-sleeve pullover, they look stupid and hopeless without collar) After 50 minutes and 5 cm upper Greengable looks much better and danger has gone. Phuuuuuuu..
I think this may get hood also..maybe :) (I'm wearing it just now and my neck is rounded with needels..)

sunnuntaina, syyskuuta 16, 2007

Takaisin Vihervaaraan - Back to the Greengable

Tältä se näyttää nyt, vilautus vaan. Joutuu taas vähän purkaa, mut enää kainaloihin asti, sillä raglankavennukset ei toimi noin kuin ne tekaisin ensin. Mietin myös hupun tekoa, saa nähdä. Mut ihanpakkotehdätätänyt. Hirmuinen polte.

This is it, how it looks like now. Again frog, but not much. I have to knit again raglan decreases. I have thought to knit hood also, maybe.. We'll see. Havetodothisnow...haveto.

lauantaina, syyskuuta 15, 2007

Kahvilla

Links and think about the links. Only finnish today.

Knittykin on saanut syysnumeronsa pihalle. Omaan silmään iskivät
Foliage -pipot
Waffle-sukat
Cinderella-sukat
Myös Percy on kiva, vaikka neulotut laukut aina vähän epäilyttää.
Ja Tussie Mussiessa on samaa kuviota kuin Kaurassa modattuna.
Jenna Wilkinsonin Thinking beyond the pattern on kans hyvä..

Muutenkin Knittyssä oli nyt paljon mukavia juttuja, jos ei sellaisenaan toteutettavaksi niin ainakin osittain hyödynnettäväks. Tosin, tuntuu et kaikki syksyn neulemallit jotenkin iskee, ehkä se johtuu siitä, et ne on syksyisiä, ei kesäisiä.. taas se henkilökohtainen kesäneule-ongelma iskee vastaan :)

Sain eilen postissa Rowanin A season's Tale :n. Rowaneissa on kyllä ihan mahtavia kuvia. Kirjasia vois vaan selailla ja tuijotella tunnelman takia. Tuttua Kim Hagreavesia pullollaan. Pidin kovasti Firthistä (varmaan kuvan kiltistä johtuen) sekä Nevistä.
Myös Fifessä on mielenkiintoinen palmikointi, tosin malli sinänsä on lyhyt. Ja ehdoton suossari on molemmat neuleet tässä kuvassa. En tiä tulisko tollasta pitkää takkia koskaan pidettyä, mutta.. ah niin ihanan näköinen. Myös tuo miehen paidan pinta on mielenkiintoinen, mutta istuvuus on vähän säkki.. Maisema on aika kuul.

Tilasin ekaa kertaa The Book Depositorysta ja täytyy sanoa että nopeaa toimintaa. Vajaa viikko tilauksesta niin jotain tuli jo luukusta. Ekologisuudesta en niin tiä, sillä sain kaks kirjaa (toinen on hömppää, ei neuleita :)), molemmat omana postinaan.. tuleekohan loputkin erillisissä omissa kuorissaan. Mutta nopeampaa kuin Amazonilla ja tää erä ainakin halvemmalla.

Haha.. törmäsin Craftzineen. Kaikkea käsityöjuttuihin liittyvää, mukaanlukien barbien sähkötuolin valmistusohjeet, sekä muovipussien uusiokäyttöä.

Neuletatuointeja. Ei vielä ihan oma harkinnassakaan, mut ei hassumpia..

Pitäisköhän osallistua T-frogilla ja B. Bunnylla. Pah, ei onnistu, vaan jenkeille.

Phildariltakin on tullut Special Twenty, josta kaapeleidensa takia jäi mieleen tuo valkea paita/tunika. Simppeliytensä ja silti kiinnityksen takia mieleen jäi harmaa takki (vois tehdä alpakasta), ja ne pallot ja pampulat (vaaleanpunainen portugalilainen lanka..)..Ja jostain syystä tuo raitaisuus sekä vaaleanpuna-harmaa iskee muhun ihan kympillä.


perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Irboska XIII

irboskaxiii
Lankana Gjestalin Naganoa tummemman sinistä (324), vaaleamman sinistä (320) ja vaalean harmaata (303). Jokaista n 25 g.
Puikot 2, 5 mm
Ohje Kirikindad II, Irboska XIII modifioituna.

Silmukoita noissa on 60 ja ne on naisen suurin piirtein normaalikokoiseen käteen tehty. Naganon puikkosuositus on 3 - 3,5 mm, mut olisin voinu tehdä nuo jopa 2,25 puikoilla. Ehkä mun käsiala vaan kirjoneuleessa on löysä, kun yrittää hallita noita langanjuoksuja tai sitten neulepinta suosituksen mukaan on rentoa.

Ilman peukkukiilaa tehdyt lapaset ehkä viiteen vuoteen. Ja ne ei kyllä istu mun makuun eikä käteen. Seuraaviin väännän kyllä kiilat. Toisaalta jätin peukuista kirjoneuleen pois, koska en saanu siitä heti siistiä..meni siis hermot.

Yarn: Gjestal Nagano, darker blue (324), lighter blue (320) and grey (303). Every colour used about 25 g.
Needles: 2,5 mm
Pattern from Kirikindad II, Irboska XIII very modified :)
Stitches 60 and size normal woman.

Colour work is always a challenge for me. Yarns on the wrong side and smooth surface.. well, I always relay on blocking :).

The thumb is knitted without wedge and I really do not like it. It don't fit. Usually knitted I wedges for thumbs but this colours etc. I have always good explanations.. but next mittens, I promise to knit to fit.

irboskaxiii
Edellisen postauksen kommenteissa sain meemihaasteen Satulta.
"Tehtävänanto: kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen.
Kuvassa näkyvien lisäksi löytyy sammakonvihreät pyjamahousut, sekä norjalaissukat. Pettämätön casual friday siis ;P
Käännän haasteen toisinpäin, mitä teillä on nyt päällä? Mikä on tän perjantain asu?

I got meme from Satu
I have to tell what I'm wearing when I get that meme. Well, all what you see in photo and green (frog-green) pyjamapants and Norwegian stockings.
Reliable casual Friday ;P.
I don't continue meme, but you tell me what is included in your casual friday..

keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Telkkua - The box

"Minun täytyy nyt sanoa sinulle, että puhu enemmän..odotan sinulta miehekkyyttä". Voih ja oih. Myötähäpeä ja nolotus. Voiko olla teennäisempää kakkaa töllöstä ku Sinkkuäidille sulhanen. Ihan Pakko Avautua. Jos "suhteen" tossa vaiheessa eli kaksien ryhmä-"deittien" (=kuulustelujen ja nolostelujen ja jäykistelyjen) jälkeen miähessä joku jo häirää niin paljon, et pitää alkaa muuttaa heppua, ni voi saakeli. Tuhoontuomittua. Miks es vaivautua. Oih mitä tuskaa ja kärsimystä seurata kun Anna ja Reetta esittää kommenttejaan juroina totisesti tuijottaville miehille. Kovin ylhäältä ja kovin opettajamaisesti.. yöks. Teija on mun suossari, mut taidan jättää kolmannen jakson ihan jo lähiympäristön hyvinvoinnin kannalta väliin. Liikuttaa tuo ohjelma ihan liikaa mun kärsimyskynnystä.

Tarvinneeko tunnustaa että BB on jälleen seurannassa... liekö se yhtään parempaa, mut ainaki vähän enemmän aitoa, ne sentää nuolee ja hiplaa jo tokana..eiku ehkä kolmantena päivänä. (Ei vielä kuitenkaan addiktoitumista pahemmin koska 24/7 on jätetty tänä vuonna väliin, ainakin toistaiseksi).

Lapasia on neulottu...

Puuh. Voinpas taas hengittää.

Oh shit, we have So great tv-program here in Finland that I wimple and feel terrible shame for only watching it. It is Finnish bobo version of Bachelorette with 3 single mother and it is awful. Sooooo horrible, such a pain in the... I have watched only 2 episode, will not see the 3rd.
I'm also little hooked Finnish Big Brother...only little.. I have knitted. Mittens. Not ready.

Zen. Autumn is here.

maanantaina, syyskuuta 10, 2007

Diving to the treasureland

Eli sukelsin mummolan aittaan tätösen kanssa kouluhommiin esineitä ettiessä. Lamput tarttu mukaan fiksausmielessä. Mietin lähinnä tekeväni niistä kynttilälamppua, mut nyt jäin miettii, et saishan noista ihan aidotkin, tosin johdot pitää ainakin vaihtaa. Lykkäsin tuon toisen jo kattoon testimielessä ja ei yhtään hassumpi. Toisen purin jo palasiks :)

Parhautta löydöistä oli kuitenkin tuo Tampellan kangas, ehtaa retroa ja 70-lukua (kai). Väri on ihanan vihreä ja kangasta on useampi metri. Saa vaikka mitä ( ja puolisko päänsäryn ;))


I visited grandmama's old garner with my aunt. I tried to find old things for school, but.. I found treasures for me :)
Both lamps are quite old and so they electricity works also. I thought to pimp them for candles... but maybe I'll change wires and fix them for the light bulb.

The best treasure, however, is this 70's retro print fabric. So cool and Green! I love it. (And my husband get headache ;))

sunnuntaina, syyskuuta 09, 2007

Säätöjä - Some things

Säädöistä tulee kyllä nuoruusajat mieleen ja merkitys vähän toinen, mutta menköön ;)

Minttumaarin reunakuvion siksak näyttää kuvassa tältä ja ohje siihen on sovelletusti seuraava:

Pattern for the zig zag on the edge:


O O LK % LK O O
O LK / O \ LK O

O on oikea K
LK langankierto YO
/ kavennus vasemmalle k2tog
\ kavennus oikealle slip knit psso
% nosta neulomatta, neulo kaks yhteen, nosta neulomaton ed. yli. slip k2tog psso

Ja tää kuvio on jokaisen tuollaisen suoran "sulan" päässä, siten et sen sulan keskikohta on % kavennuksen kohdalla.

Tässä taas on lapasten i-cord aloituksesta se silmukoiden poimintakohta, jos se taas selventäis enemmän ku selitys :)

This is the mittens' i-cord beginning.
Ja nyt se säätöosuus. Neuloin Urban Aranin tossa keväällä, eikä sitä tullu pidettyä lämmön takia ennen kuin nyt. Ongelmaks on noussu neuleen paino ja neulepinnan joustavuus. Kaula ja kaulus venyy hulvattomasti ja ei oikein toimi pitemmän päälle. Päätin lykätä kaulukseen sisäpuolelle vinokanttia ja laiskana ompelin sen koneella. Ei paha. Ja toimii.

And now little adjustments.. I have knitted Urban Aran in the last spring and not wear it much yet. Now, I have found little problem with neckline. The cardigan is so heavy and knit so soft that neckline has stretched. I solve the problem like this.. Haven't done that before, but now I did and I'm lazy... I sew it by machine. Not bad...


Ulkopuolelta.
Outside
.

lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Minttumaari siivillä - Minttumaari with wings

Minttumaari Ullasta omin muokkauksin. Siivet on nuo pitkät suorat sulat tuolla reunan tienoilla. Tein ne ohjeesta poiketen tuplaten pitkiks ja niiden kärkiin tuli siksak-kuviota.

Lanka: teetee Alpakka 9210, n 120g.
Puikot: 4 mm
Koko: 70 cm x 185 cm

Minttumaari wearSepä on kiva ja just hyvä kaulahuiviks. Pidän siis takkien kanssa kaulassa noita pienempiä kolmiohuiveja ja koko osu just nappiin. Mun jättisuuret kolmiohuivit on aiemmin ollu ihan liian isoja. Vasta Shallowtail avas silmät, oikea koko on se Juttu.

Minttumaari scarf from Ulla. Wings are those long feathers on the edge. I made them longer than in original pattern and add some zigzag.

Yarn: teetee Alpakka 9120, about 120 g
Needle: 4 mm
Size: 70 cm x 185 cm

I like, almost love that scarf. Just perfect for the neck. I have at least understand that huge triangle scarf is not useful for me. I wear scarfs around my neck, not on the shoulders.

Mittens on the needle. I dont like rib on the wrist, so little mod there too...
irboska13
Lapasetkin on puikoilla. En pidä ranteessa olevasta ribistä (joka eroaa muusta lapasesta selkeästi), joten muokkasin vähän...

Edit: säätöä.

Lahja - A Gift

Sain yllärikutsun synttäreille ja lahjan miettiminen aiheutti hetkeksi harmaita hiuksia. Äkkäsin kuitenkin, että synttärisankari on ihminen, joka arvostaa käsityötä ja käyttää lapasia... joten otin kakkukahveille mukaan molemmat Kirikindad ja sankari sai valita niistä mieleisensä mallin, jonka toteutan. Lahja aiheutti hilpeyttä sekä pitkällisen pohdinnan erilaisten kuvioiden maailmasta.
irboskaItsekäskin tuo lahja oli :) Pääsen neulomaan noista Kirjoista lapaset ilman, et tarvii päättää muuta kuin langat.

I got invitation to the birthday party, and I haven't got a clue what to give as a present. Until I realized that the hero is a person, who appreciate handicrafts and wear mittens... so I took both Kirikidad with me and let her choose favorite pattern from the books. I promised to knit the mittens as soon as possible. My gift was quite successful :) it caused conversation about crafts, yarns, colours and patterns.

The gift was also selfish :). Now can I knit from Kirikindad without decisions what to knit, only yarns to choose.

minttumaari puffMinttumaari is blocked now. It looks like a bird wing. I modified the pattern, mostly from edge and I like the scarf more and more. I'll give details after and ready-photos, when it is dry.

Minttumaariversio on valmis ja kiristelty mattoon pingottumaan. Se näyttää ihan linnunsiiville. Muokkailin ohjetta reunoista, lisäsin pituutta sulkiin :), niihin suoriin osuuksiin siis ja tein omia sovelluksia myös muuten. Pidän huivista koko ajan enemmän ja enemmän, kun sitä tuossa lattialla kattelee. Speksit ja valmis-kuvat myöhemmin kunhan tuo on kuiva.

minttumaari wing

keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Samalla värillä.. - Pink again..


Ei neuleita, mutta kävelyreissulta osumia. Että sitä tarvitseekin hetkiä, jolloin keskittyä vaan just siihen mitä näkee.

No knitting, but photo shots from the walking. I really need those moments for just looking around and wondering what is around me.

tiistaina, syyskuuta 04, 2007

Th(/dr)ink Pink?

thinkpink
Mikämuavaivaa? Ostin vaaleanpunaisen pressokeittimen (Ihan lohtuna ja palkintona hammaslekurikeikasta, lankakauppaan oli liian pitkä matka onneks..). Oon viimeaikoina ostanu myös vaaleanpunaista lankaa sekä Portosta Marin kautta, että Alpakkaa lähikaupasta. Ja nyt sit tää. Joku vie mua kohti vaaleanpunaista. Puolisko voi todeta tuosta jotain ;) mut mä pidän siitä. Se on kuul. Ja espresso on hyvää. Tosin tänään (kuten mukin koosta voi päätellä) ja useimmiten muulloinkin kallistun café au lait'n puoleen . Neulontaan viittaavana kuvassa on lisäkkeenä vaaleanpunainen Minttumaari, joka on reunuksessa. Tosin lisään reunuksen leveyttä ohjeesta poiketen, jotta huivi saa kokoa.

Edit: järkyttävät suomenkielen sana-lausehirviöt - puudutus kestää todellakin 4 tuntia.. ja vaikuttaa myös korvien, ei pelkästään leukojen väliin.
Edit 2: valistuksen jälkeen keitin on siis presso, ei espresso :) joka päivä oppii jotain uutta.


Gosh, what is happening to me? I bought today pink (!!) presso-maker. I have bought rose (ok, pink) yarn from Porto by Mari and Alpakka -yarn is also pink. And now this. I think that my dear Man may say something when he see this *grin* but I love it. And espresso, well, I like the most café au lait (as you see from mug size), is so good.

thinkpink2

maanantaina, syyskuuta 03, 2007

Voi perskules


One more time baby... (at least)

Alkaa motivaatio säätämiseen loppua. Pläähkis. Vieläkin on tuo vartalo-osa liian tiukkis. jotta se näyttäis sille mille pitää, ei sais kiristää noi palmikonkiertokohdat. Pläääääh.
Toisaalta alan mieltyä siihen vaihtoehtoon, että vaan takana selässä menee tuo kierto ja etuosa on jotain ihan muuta, perussimppeliä yksinkertaista tjv.

Taidan ottaa Minttumaarin kätöseen ja antaa ton olla hetken.

Verena 3/07

Verena 03/07
1. verena307_45, 2. verena307_gosh, 3. verena307_12, 4. verena307_25, 5. verena307_14, 6. verena307_43, 7. verena307_3_4, 8. verena307_52, 9. verena307_47, 10. verena307_68, 11. verena307_kids, 12. verena307_50

Nenäliinaostoksien mukaan tarttui syksyn uusi Verena. Palmikoita ja paksuja löysiä neuleita pääasiassa. Värit muksujen neuleissa näyttää hyville ja miesten malleissa oli paljonkin toteuttamiskelpoista. Naisten versiosta en heti bongannu suoraan toteutettavaa, mutta etenkin nuo palmikkomallit on hyviä yksityiskohteita sovellettavaks.

Keskellä ylhäällä on kuva, jossa paidoissa ei ole mitään vikaa, mutta tsiis..jos laihan mallin yllä sukkahousut näyttää tuolta, niin.. no yks hyvä syy taas olla käyttämättä kuviosukkiksia :)

Between napkin shoppings I bought also Verena. Cables and bulky, loose sweaters. Not bad at all. Colours look great in kids' knits and men patterns there are many quite knitable versions. There is no hit-pattern in women sweaters but many details and ideas to use.

Middle up there is photo where nothing wrong with sweaters but gosh, if skinny model's legs look like that in print tights, what the tights do to my legs...

sunnuntaina, syyskuuta 02, 2007

Nenäliina! - Napkin!

Vihervaara on varsinainen prosessineule. Oon nyt neulonu vartalo-osaa tuplaten. Kuvassa alempana on eka versio ja ylempänä puikoilla uusi. Lisäsin uuteen silmukoita, muutin muutamien kaapelien paikkaa.. toivoen et ne näyttää kivemmalle. On muuten mielenkiintoista pohtia, et miten saa tuollaisen pyöreän muodon "imartelemaan" vartaloa tai ainakin ei-murskaamaan-viimeisetkin-vyötärötoiveet-visuaalisesti.

Flunssa on syvältä. Koko viikonlopun oon potenu sohvalla, kattonu kaiken mahdollisen töllöstä ja yrittäny hengittää niistämisen lomassa. No, jospa tää ois ainoa laatuaan tänä talvena. Viime vuonna kyllästin itteni aika tehokkaasti ekalla flunssalla. Taitaa olla työn etuja tääki tauti. Tahtoisin liikuttaa kroppaa, mut sei mua. Hmph.

Otsikko kertoo kaiken.

Greengable is quite a process. I had knitted the body almost twice, not the whole, but about 20 cm from the hem up. Now I add 6 sts and moved some cables, just hope they'll look better.
I have a flu. Damn. I hate this feeling. Blah. Napkins and hot drink. I have spent whole weekend on the sofa watchind sitcoms, home& gardening, movies etc. I want to move my body... grr. But my body do not want to move me. Hmph.

The title tells it all.

lauantaina, syyskuuta 01, 2007

Knits from Ulla

Laitoin Flickriin pystyyn ryhmän Ullan ohjeilla toteutetuista neuleista, Knits from Ulla.
Olis kiva kasata yhteen Ullasta syntyineitä tuotoksia ja on mukava kattella samoilla ohjeilla syntyneitä varsin erilaisia kädenjälkiä. Flickrin kuvapalvelun kautta tuo on helppoa toteuttaa, joten..

Ryhmään voi liittyä kuka tahansa Flickrissä kuviaan pitävä, ja kuvat voivat sisältää kaikkea Ullan ohjeilla tehtyä, tekeillä olevaa, Ullan inspiroimaa jne. Varsin vapaata siis. Tervetuloa.

Myös halukkaita modeja voi ilmoittautua :) ja jos joku Ulla-aktiivi haluaa omistautua ryhmälle niin laittakaa viestiä/kommenttia...

Group for Knits from Ulla in Flickr.

Too hard

Flunssa saapui myös tänne ja olo on jokseenkin tukkoinen. Eilen illalla väänsin Pavonista ja sekoilin kuvioissa ja kerroksissa (johtui todellakin oman keskittymiskyvyn puutteesta, ei ohjeesta :)), menetin hermot ja purin. Päätin, et tässä mielentilassa ehkä parempi on keskittyä yksinkertaisempaan ja nyt puikoilla on Minttumaarin alkua, tosin visio reunasta on vähän erilainen kuin ohjeessa.

Vihervaara on myös saanu erilaisia kuviointiversioita. Hauduttelen vielä vähän ja piirtelen lisää. Jos sais sen Just Oikean mallin aikaan.

Phildarilta on taas tullut uusi kuvasto, ei onneks ollu mitään "pakko saada". Joulukuussa näköjäänsä ilmestyy Punokset Puikoille (pdf), joutuu ehkä ostaa :)

I have flu, damn. And feel just like not really awake. I knitted yesterday Pavonis scarf, but it was toooooo complicated for me in flu :). The pattern is ok, but my concentration skills were not. So, frog. And new, easier (4 pattern rounds :) ) on the needles. This scarf is Minttumaari from Ulla and I have thought to knit little different edge for it. Maybe..

I have drawn Greengable's body and there is many variations for it. I'm waiting and just let ideas ripen. Maybe later today or tomorrow started to knit it. I really love the sleeves. They are so cool :)


Phildar has published a new catalogue, but not for me in this one. Good :) In december will be published new Finnish knitting book "Punokset Puikoille (pdf)" It has written by two Finnish knitbloggers and I really wait to see it (and buy).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...