tiistaina, helmikuuta 28, 2006

72 olympiakultamitalia Suomelle

The Knitting Olympics - Team Finland julistaa saavutuksensa. Odotukset ja tavoitteet täytettiin enemmän kuin upeasti.

Palkinnot on myös arvottu, käy tarkistamassa onnistiko.

maanantaina, helmikuuta 27, 2006

Frog - Sammakko*

Loistava esimerkki taas siitä miten on tehty mallitilkku, laskettu tiheydet, neulottu hihat oikean kokoisiksi ja sitten pöh.. Neuloin helmaa 3/12 raitakerrosta ja tutkailin et tuleepas leveää. Mittanauha kätöseen ja toinen pöh...samasta syystä. Helmaa oli 12 cm liikaa. Leveydessä. Miten ihmeessä mä onnistuin. Ei auttanu ku purkaa.. Onneks Kitten käyttäyty kerranki siivosti ja purkautu nätisti.

Vähennän silmukoita ison kasan (22 laskujen mukaan, kokemuksen mukaan ehkä jotain muuta) ja otan uusiks.

Mä luulen et tällä on jotain tekemistä eilisen lätkäpelin kanssa.

I had knitted the swatch, I had counted tensions and knitted with thät sleeves just perfect. And then..argh. I knitted front and back together circular up to 3/12 stripes and then I realized that sweater looked quite wide. Well, infact 12 cm too wide. What the h..l?

Frog. Happily Kitten Mohair was this time nice to me.
I'm going to cast on 22 stitches less than before if I'll trust my notes.)

I think that reason to this mistake could be last night Hockey Game.

*Jos joku ihmettelee että mikä "sammakko" niin Marjut selittää sen erittäin hyödyllisessä sanastossaan :)

sunnuntaina, helmikuuta 26, 2006

Silmukkamerkkejä - Stitch markers

En yleensä käytä silmukkamerkkejä, mutta nyt valmistaudun iltapäivän lätkäpeliin, se Suomi-Ruotsi (jos joku ei tienny). Raitaprojektin oikean neulominen on jokseenkin puuduttavaa, joten kavennuksien kohtiin tarvitaan herättäjät.

Otetaan vanhat, ei enää niin ihmeitä-tekevät-rintsikat. Kuten ennenkin, kerätään talteen uusio-korjauskäyttöä varten kaaret, lenksut ja hakaset. Tadaa.. lenksut, ne on kuin luotuja silmukkamerkeiks.

I usually don't use stitch marks, but today there is legendary Olympic Hockey Game in Torino. Finland - Sweden. And my stripe project is so K, that I need something to wake me up when there is decs.

Well.. what happened..
Take some old not-anymore-so-wonder-bra. As usually, take rings, hooks etc. to keep them for repair work and fixing. And tadaa.. The rings are perfect for stitch marks, won't they?



Let the game begin, I'm ready..

lauantaina, helmikuuta 25, 2006

Oho, se menee vinoon...

Aivotonta, valkeaa kaulahuivia piti tekemäni.. Paksut puikot ja tuplalanka on tarpeellista vaihtelua raitaprojektin ohuille välineille.

Laiskuutta ja siitä johtuen..

Mä inhoan lankojen päättelyä, jos sei oo jo aiemmin tullu selväks, niin julistan sen tässä ja nyt. Oon kuitenkin taas kerran valinnu työn, jossa, jos oikeaoppisesti tehtäisiin, olis ehkä miljoona lankaa pääteltävänä. Mutta mä oon laiska ja kierrän lankoja nurjalla. Haa. Näin.

Ongelma on kuitenkin ollut kahden kerroksen välein olevat langanvaihdot. Kamalia reikiä jää väleihin, koska ja kun lanka hyppää nurjalla pitemmän matkan, ei sitä voi kiristää niin, ettei reikiä syntyis. Tuskailin ekan hihan alun kanssa tässä jonkin aikaa, kunnes harmaat aivosolut kehitti laiskuudelle apukeinon.. (voi olla, et oon joskus lukenu tän jostain ohjeopuksesta, mut nyt mukakeksin ihan omaan ongelmaan oman ratkaisun).


Koska lanka, jolla neulon on suhteellisen ohutta, ei haittaa, jos yhden silmukan neuloo kaksinkertaisella langalla. Joten - värin vaihtuessa neulon sekä edellisellä että seuraavalla langalla kaksinkertaisena kerroksen ensimmäisen silmukan. Myöhemmin vanhalla värillä voi hellästi kiristää tuo värinvaihtokohdan silmukat sopiviks ja jatkuvasti syntyy reiätöntä neuletta. Samalla myös langanjuoksut nurjalla tulee napakoiks ja siisteiks.

Ai että mä olen hyvä (kissa ja häntä) :D

perjantaina, helmikuuta 24, 2006

Peltilehmä..possu..

Hirvi sai kaverin. Ideoita löytyy todellakin monesta paikasta, tää opetusta varten Tiimarista.
Pistehitsausta, metallin merkitsemistä ja leikkausta, pakottamista ja taivuttamista päästään treenaamaan näissä otuksissa.

torstaina, helmikuuta 23, 2006

Korttitemppuja ja värikästä eloa..

Pääsin taas olympianeuleen ja muiden säätöjen jälkeen käsiksi raitaprojektiin. Pari päivää taas neuloskellu tätä ja toivon tosiaan, että malli onnistuupi. Tulossa on siis jotain mohairista neljällä värillä ja kolmen pisteen vihje (viisi pistettä voidaan unohtaa) on että, kuvassa on 1 ja neljäsosa hihaa.

Korttikauppa ei onneks onnistu. Yritin parissa rajojen ulkopuolella olevassa kaupassa, toinen tosin vaan oli lankakauppa, toisessa myydään mm. tällaisia. Lankakaupasta olisin halunnut tätä vihreänä paidan verran (janojoitainmuutakinihanvähänvaanjajaja..).
No enivei, ei onnistu, joten säästyy rahat. Parempi just nyt niin.

Väreistä tällä hetkellä on selkeesti in tumma ruskea, turkoosi-sininen, vihreä limestä myrkkyyn ja sit tietty noi peruskestot eli punainen, oranssi, valkea. Vaaleanpunainen yrittää hetkittäin työntyä johonkin vaatteisiin vaikka ei suosikki olekaan. Musta ja puhtaat harmaat (vs. likaisenharmaat) taas kuuluu peruskamaan. Täysin ulkona mun värisilmämakuaistista on violetti, pastellit, neon-välähdykset, kylmänä keltainen ja punainen sekä sinappiin viittaavat värisävyt mukaanlukien räkä ja ydinjäte.

Ai miks mietin näitä? No kun kattelin tuossa mitä ihmettä oon vääntäny ja minkä värisinä tänä vuonna ja taitaa toistua nuo in-värit tehokkaasti.

tiistaina, helmikuuta 21, 2006

Pääkallosukat - Socks with skulls

Puoliskoni saa sukkansa..
- Lankana seiskaveikka (vaikka oonki viimeaikoina ärsyyntyny siihen ja paljon sukkalankana, tästä myöhemmin lisää kunhan aktivoidun)
- Puikot 3 mm
- Koko miehinen n.43
- Silmukoita varressa 56, terässä 52, muotojoustinta neulottu sekä nilkassa varren takaosassa, että terässä sivuissa 2 n juonteet (Ihan siks, et tuntu et terästä tuli noillakin silmukoilla järjettömän leveä).
- Pääkallo tehty jälkeenpäin silmukoita jäljitellen.

Musta niistä tuli yllättävn kuulit vaikkei noi kallot ihan täydellisen hyvin onnistunukaa. Mun silmukoidenjäljittelytaito on vähän hakusessa vielä.

These are socks for my Love.
- Yarn is 7veljestä (Novita)
- Needles 3 mm
- Size manly 43
- Loops at the beginning 56 and after heel 52. There are 2K 2P ribb behind the anckle and after heel too (The sock may be too loose without the rib or even with it).
- Skulls have made afterwards´.

I think that the socks are cool. Even if the skulls aren't perfect, but I'm practising with my needle.

Eh.. vikatikki?

"Kortillesi on liitetty verkkomaksuominaisuus

Voit nyt käyttää korttiasi turvallisesti verkossa maksamiseen niissä kaupoissa, jotka tarjoavat tämän palvelun. "

sunnuntaina, helmikuuta 19, 2006

Pääkallosukkia - Skulls for the socks

Inspiraationlähde löytyy täältä ja pitihän noita rakkaani tossukoita vähän miehistää :P. Varsinki ku värit on ei-ihan-lemppareita. Toinen sukka on tosin vasta menossa varressa, mutta ei haittaa monoa..Eiku menoa.

Inspiration from here. I really had to make more manly about those sokcs for my love. Colours are his not-so-favourite and the skull could make the socks better. Well.. the sock, the other one is on the needles, not even heel yet.

Uuden napin koodipätkä

Tyyliä vaihdettua vaihtui napinkin tyyli. Pahoittelen, etten saanu sitä samaksi tiedostoksi aiemman kanssa, joten jos haluaa vaihtaa sen sivuille, on se tehtävä käsipelillä.. Automaagisesti sei vaihdu.

Poista tähdet (4) koodin alkupäästä välistä ja lopusta, ne on tässä sekoittamassa, ettei blogger tunnista tätä koodausyritykseks.

<*a href="http://madebymyself.blogspot.com/"><*img src="http://static.flickr.com/19/101196283_c5f33ccfa1_o.gif" border="0" alt=""*>

a href määrittää linkin
img alkuiset aina määrittää jollain tavalla kuvaa, img src kertoo kuvan osoitteen, img style tyylin (esim reunukset, koko jne)

Kiri Shawl

Ohje: Kiri Shawl(pdf) All Tangled Up - Polly
Mitat: 233 cm x 123 cm
Lanka: Sandness Kitten Mohair, valkea, n.170 g
Puikot: 5 mm

Pattern:Kiri Shawl(pdf) All Tangled Up - Polly
Measures: 233 cm x 123 cm
Yarn:Sandness Kitten Mohair, white, about 170 g
Needle: 5 mm


Työstä itsestään neuleolympialaisten kisatyönä..
- ohje englanniksi, seurasin tällä kertaa kirjallista ohjetta, koska normaalisti seurailen kuvallista niin haasteellisuutta lisää, ja kirjallisen kimppuun
- en käyttänyt sanastoja
- ohje itsessään oli helppo seurata ja lukea kunhan siihen perehtyi kunnolla
- lanka loppui kesken, tosin aavistin tämän, mutta silti kulutus oli yllättävän iso
- haasteellisuus oli tuon ohjeen selvittämisessä sekä loppujen lopuksi hitaasti etenemisen kestämisessä. Viimeiset kuviokerrokset toisesta mallikerrasta oli ihan tuskaisia, koska kuvion osasi jo ulkoa ja toisaalta kerroksen neulomiseen tuntu menevän aina ikuisuus.

Muuta

Järjetömän isohan siitä tuli. Eipä paljon voi tavallisen takin kanssa pidellä, testailin sitä tuossa ja se tosiaan on hartiashaali, ei huivi. Ehkäpä vois tehdä vähän pienempänä kaulaversion, tai sitten etsin uuden mallin. Vaikka huivi on kaunis niin sei sykähdyttäny mun makua niin, et tekisin noita sarjatyönä eri värisiä ja eri langoista miljoonia. Yks kokeilu riittää tällä kertaa, joskus voi olla, että teen lahjuksiks lisää.

Ps. Iltapuvun kanssa olo hieman mummomainen jos shaalin nostaa harteille :)


In english short version :)

I really liked to do that until the second charts last repeats. It felt to last forever to knit one row. Reading the pattern was my challenge too, becouse I usually work with visual charts not the text.

Shawl is huge and I cannot use it with my jacket, but maybe I'll found the way to wear it. Or then I'll give it to someone as a present. Kiri is very beautifull shawl, but I didn't fall in love, so I won't (maybe) knit different colour - yarn variations of it. It's done and happy with it.


Edit: Typoja poikkee ja tuosta iltapukukuvasta :D ei se tuossa ole mummomaisimmin vaan kun sen heittää silleen oikeesti hartioille, vois vaikka valittaa kävelykepin kanssa lonkkavaivoja :P

lauantaina, helmikuuta 18, 2006

Maali häämöttää - Almost there

Eli miljoona kuvaa Kiristä..
Vähän namuttelua ennen kuin huomenna saan sen sileänä ja virallisesti pääteltynä käyttöön.

Just enjoy :)







Mietintämyssyä..

Mielihaluja..
Muutto?
Tutkailin tuota WordPressin toimintoa ja tekis mieli lykätä blogi sinne. Onko jollain kokemusta ko. hostista?
Ainut mikä vielä vähän mietityttää on tuo blogin ulkoasun säätely itse. Muuten toi ois miljoonasti monipuolisempi ku blogger.

Myöhemmin.. lisää tutkailua ja mielenkiinto kieltämättä heräs kovastikin. Ainut onkelma vielä on kuvien lätkiminen sivuille. Tietty oman ulkoasun tekeminen on erilaista.. nuo on myös mystisiä vielä nuo lisäkkeet, joita voi ladata koneelle ja joilla voi tehdä kaikkea. Testailin tuota ja esmes bloggerin arkiston saa ladattua tuonne kätevästi kerralla. Harkinnassa siis kovastikin. Muutosvastarintaa ei ole :).

Mitä hel...?

Meinköhän tuo väri nyt ihan oikein? Aamulla luennolla kaivelin kassista lankakerät ja tyrmistyin suorastaan. Piti hämärässä ottaa aamusella matkaan mukaan uusi ruskea kerä, mutta olikin lipsahtanu viheriä. No eihän siitä saa ruskeaa sukkaa turkoosein raidoin. Tein sitten turkoosin sukan ruskein raidoin. Ruskeaa siis oli just sellanen pieni nöttönen käytettäväks. Tarkkana joku voi havaita, että tuo sininen on pienempi, oooon, se on mulle :). Ei samanlaisia tuulipukuja mut vastaväriset sukat? Tai sukka.

Kommenteista:
Mulla hälyttelee kommentit sähköpostiin, mut en aina löydä oikeaa paikkaa jonne kommentti on jätetty, jos ne on tuolla kaukana. Jos kysyt jotain niin jätä viimeisimmän postauksen kommentteihin niin vastaan yritän vastailla parhaani mukaan.

Maija; MukiBibo on tosiaan tehty niin, et lieriö on ommeltu pyöreän pohjan päälle. Vieläpä niin et sauma on ulkona.

perjantaina, helmikuuta 17, 2006

Olympiakuulumisia curlingin lomassa

Tuomaripeliä
Muutaman (?) "Tuomari on aasi!", "Hanki seepra silmälasit!" "Nielaise se pilli!", "Mee kotii!" yms. muiden huutojen jälkeen tuomari päätti kilpailijan eduksi vähentää Kirin toista mallikertaa 12 kuviokerrasta 10:een. Kisatyö saavutti toimivat mitat noilla kuviokerroksilla ja lankaa on vielä kolmanteen eli viimeiseen mallikertaan ja viimeistelyyn.

Kuitenkin kisailija pienen kuumenemisen seurauksena sai kahden minuutin jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä sekä toiset kaksi minuuttia puikkojen vaarallisesta heiluttelusta. Tämä 2 + 2 kärsittiin jääkaapin ovenkahvassa roikkuen ja pohtien tankkausta loppuKirille.

Sukka päivässä pitää mielen virkeänä

Tänään seitsemän tunnin luentomaratonin aikana neuloin puoliskolleni sukan. Huomenna on kuusi ja puoli tuntia aikaa tehdä toinen samanlainen. Neuloin siis koko ajan poislukien kahvi- ja ruokatauot ja sellaiset hetket kun piti jotain kirjuutella paperille. Näitä hetkiä tosin ei ollu paljoa. Sormet on vähän jumissa mut sainpahan tehtyä. Sain muuten aluksi hitaita katseita, mutta kun luennoitsija näki, että pystyy tekemään muutakin neulomisen ohessa niin ei tuo maininnut mitään. En olis itsas pysyny hereillä yhdessä vaiheessa, jos en olis neulonu. Molen oikeesti hyvä nukkuu missä vaan.

Sama värimaailma näköjään kuin pitemmän aikaa jo - ruskeaa ja turkoosia.
Ekaa kertaa testaan tuollaista unisukka-vartta. En usko, että nuo kestää vauhdissa mukana mut ehkä vähän leppoisammassa menossa kuitenki. Ja Sukkasillaan -kirjaa voisin vähän parjata taas vaihteeks. Se antaa moisen sukan ohjeeksi samalle langalle, samoilla puikoilla 60 s. Eeeh.. muuten ihan kiva, mutta mahtuis melkein kaks jalkaa. Ne tihdeyt ois Tosi Kiva olla. Ja mun käsiala ei ole edes löysää. Tein varren 56 silmukalla (tuntuu löysälle vieläkin ja teinkin nilkan taakse joustinneuletta) ja terän tein 52 silmukalla (siinäkin menee sivuissa joustinneuletta raidat). Uskon, että se on löysä vieläkin. Toiv ei kamalan.

Kiri edistyi eilen niin, että kuviokertaa on nyt 9/12. Kuviokerta päivässä, niin pääsen ehkä maaliin :).

torstaina, helmikuuta 16, 2006

Kännypussukka

Lankana Tove, puikot 4 mm. Alussa silmukoita pohjaa varten 10, neljän kerroksen jälkeen pohjan ympäriltä poimuttuja silmukoita 22. I-cord neljällä silmukalla.

Ajattelin ensin kiinnityssysteemin olevan lapasten tyyliin kukka, mut en jaksanu väsätä. Ehkä siihen tulee nappi tai jotain muuta yhtä vienoa. Kukkaidean takia tuo läppä on lehden muotoinen..tai yritys :). Kännykkä mahtuu hienosti ja pussukka tuntuu napakalle. Kuvia kännykästä pussissa ei sattuneesta syystä ole, puhelin siis toimii myös mun kamerana.

Kiri on edistyny melkein puol kuviokertaa.

Kisakunnon ja motivaation etsimistä..

Ompputumput on uusiks koneessa kera kännypussukan. Mua vähän arvelutti laittaa tumppuja uudelleen, koska ne on melkein sopivat. Saa nähdä millaiset niistä tulee. Voihan ne tietty lahjottaa aina jolleki pienikätiselle, mutku tykästyin jo kovin.

Kirin teko on nyt jokseenkin tuskaa. Sain lisää lankaa tänää ja oon nyt neulonu kokonaiset kaks riviä. Kuviokerrasta on kasassa nyt 8/12 ja jotenki tökkii kamalasti. Onneks olympialaisia on vielä kymmenen päivää jäljellä. Oon vaan seuraavat kaks päivää tiiviisti koulutuksessa, johon en vihti kiriä raahata, mut sukkaa varten lankaa ja puikot ajattelin ottaa. Pelkkä istuminen kahdeksan tuntia paikallaan on mulle Todella Liikaa.

Kännypussukka on kokeiluversio. Tarviin lähinnä liikkatunneille kännykää mukaan ja se ois hyvä saada takin alle pakkasella, jotta akku kestää. Niinpä tumpuista jääneestä Tovesta neuloskelin tossa yhdistetyn joukkuekisan hiihdon aikana pussukan, johon on laskettu n. 25 % kutistumisvara. Tai no, laskettu, arvioitu silmämääräisesti on ehkä totuudenmukaisempaa. Kaulalenkki on tehty i-cordina ja pussukka muutenkin neulottu kokonaisuudessaan kasaan kerralla. Ainoa missä käytin neulaa oli i-cordin kiinnittäminen toisen reunan silmukoihin.

Puuh. Kiri oottaa. Sitkeyttä ja sisua kaivattas.

Myöhemmin: Ompputumput huovuttu hieman, ohjelma kun oli villapesu, joten ne on nyt just hyvät, päällä olevat kukatki huovuttu vähän lisää ja näyttää nyt hienolle. Kännypussukka meni uusintaan muun pyykin seassa 40 asteen kirjopesuun.

keskiviikkona, helmikuuta 15, 2006

Raitaponcho

Välityönä pikaiseen..
Mittoja..ööhmm.. leveys kaitaleella n. 40 cm (venyy ja viruu suuntaan jos toiseen) ja pituutta n. 115 cm. Suora kaitale, josta toinen pääty liitetään toisen sivuun - kulma tulee vain eteen.

Langat: Ruskea seiskaveljes (n. 150 g) ja siniraitainen mohairsekoite Mozart color
Puikot 7 mm ja kauluksessa 4,5 mm.

50 silmukkaa, pääasiassa oikeaa oikealla, nurjaa nurjalla, mutta raidoissa tein välillä nurjia kerroksia efektiksi pintaan. Kauluksesta poimin päädyn liittämisen jälkeen silmukoita jonkin verran ja tein neljä kerrosta 1 o 1 n joustinta. Vielä pohdin, teenkö ulkoreunaan kiinteillä silmukoilla rivin. Jos se pysys siistimmin.

Kuvista.. noo muutama langanpätkä vielä roikkuu mut yritin piilottaa ne :), myös kostutus ja höyrytys tekis varmaan poikaa.

Lämmin ja aivoton, muuta en vielä osaa sanoa. En siis ole vannoutunut ponchojen ystävä, mutta pieniä häiriöitä tapahtuu (toiv. häiriö ei ole vastaava kuin Almost-Mariahin alkuperäisen langan väri).

maanantaina, helmikuuta 13, 2006

Palauttelua

Eilen tuskastuin Kirin kuvioihin ja pitsin vääntöön, kun yritin kattoa mäkihypyn normaalimäen kisaa ja kummastakaan ei meinannu tulla mitään. Aloitin siis palauttelutyöks kisaKirin väliin Aivottoman

Seiskan puikot, 50 silmukkaa, ruskeaa seiskaveljestä ja siniraitaista mohairsekoitetta. Oikeaa ja nurjaa...
Mä oon tainnu joskus mainita et ponchot ei oo mua varten. No ei ne ookkaan, paitsi tietyn tyyppisiä voisin pitää ja nyt siinä PP (pääkirjoitukseltaan parjatussa) Suuressa käsityölehdessä oli yks ponchomalli, joka viehätti. Mitä voi päätellä musta, että ko. malli oli se ainut muksulle mitoitettu (Sylvin poncho). Idea taskuun, kurkistus kuvaan ja eikun menoks. Todellakin vaan idea pinnasta, sillä lanka, puikot ja mallikin tulee olemaan erilainen. Mulle tulee kulma vaan eteen. Mut just se lyhyys, niukkuus ja pinta viehätti. Saa nähdä jääkö nuo lankakerät ponchoks vai tuleeko niistä jotain muuta joskus.

Tällä menolla voi arvata et mun olympiakisalle voi käydä lähes ohraisesti, yötä myöten ja sitärataa...

sunnuntaina, helmikuuta 12, 2006

MukiBibo

Saanko esitellä: Entinen Bibo, nykyinen MukiBibo.

Nappi ja napinlävenkin viimeistelin ihan kaikkien taiteensääntöjen mukaan. Piti keittää kahvia toinen pannullinen, että saa testikäyttöön.

Eihän se sisustajan silmää kamalasti hivele, enkä taitais tuollaisena lahjaksikaan antaa, mutta onpahan testattu eikä menny huopuminen hukkaan. Ja voihan sitä kesällä käyttää coolerina :)

Mukinlämmitin ja Kiri

Kiri edistyy, siitä enemmän juttua tuolla Suomen joukkueen olympiablogissa.
Tuulia muuten otti jo mitalin.

Epäonninen BiBo kokee juuri muodonmuutosta mukinlämmittimeks ainaoikein vihjeestä otettiin siis vaari (Miten voi ottaa vaarin? ...tuota, unohtakaa kysymys ;) ).

Takaisin kisaamaan.

lauantaina, helmikuuta 11, 2006

Ompputumput Tovesta

Uusi ihastus on Tove. Huopuminen tumpuissa oli ihan täydellistä, virkatuissa kukissa ei niinkään, mutta ei haittaa.

Tumppujen ohje Modasta 6/2005. Puikot 4 mm, lanka Sandnesin Tove n. 70-80 g. Ohjeesta poiketen tein peukalokiilat sekä ranneke on neulottu pyörönä koko matkan.
Ranteessa silmukoita 52, kämmeneen mentäessä 60. Peukalossa 20.

Mitat ennen / jälkeen huovutuksen
pituus 36 cm / 27 cm
kämmenen leveys 15 cm / 11 cm

Kukat on virkattu 3 koukulla, joten siksikin ehkä huopuminen oli erilaista.

Muuta:
Kämmenosa on aika leveä, mutta peukkuun olisi voinut laittaa 2 silmukkaa lisää, kuten ohjeessa oli, ei se tiukka oo vieläkää, mut verrattuna tuohon kämmeneen vähän nafti. Kämmen on myös vähän lyhyt, tosin muokkaamisen jälkeen ihan ok.
Yleisesti ottaen tuo huopuminen ja pehmeys pelastaa kaiken ja nuo tulee varmasti käyttöön. Värit on myös varsin hupaisat.

Ilulle kiitos malli-ideasta :)

Aika vinkeää taidetta saa aikaan neulomalla ja virkkaamalla.Via Marnie

perjantaina, helmikuuta 10, 2006

Huopuu juu

Repesin aivan totaalisesti kun kaivelin huovutuksia pesukoneesta. Laitoin syksyllä neulomani ompunvihreän Bibon myös koneeseen, koska se oli hiukan liian iso. En sitten ajatellut sen enempää, muuta kuin, että kai se kutistuu vähän, koska on villaa. Pirtin kehräämön villapellava todellakin sitten huopuu..Mitähän tuosta tekis?

Tove huopuu aivan ihanaksi pinnaksi. Pehmeää ja kaunista, tasaista.. siistiä..iiiiiihanaa. Molen saanu suht samanlaista pintaa yksinkertaisella hahtuvalla, mutta en koskaan paksummalla. Ompputumput siis huopu just täydellisiks yhdessä 40 pesussa. Mä tahdon tuota lisää, enemmän, kaikenvärisenä.. kaikkea.. Kävi itsas mielessä hameen tekeminen tuosta.

Omppu-tovet valmiiks just viime hetkillä

tovet2Tunti aikaa ja Omppu-tovet on koneessa. Sain ne neulottua ja pääteltyä ja nyt on tunti aikaa verrytellä sormia, kasata safkaa ja rentouttaa pää kuudentoista päivän koitokseen.

Ompputumppujen ohje on Modasta 6/2005, lisäsin peukalokiilan ja muutin vähän vartta. Tiheyksiä en tarkastanut, mutta kokoa noilla riitti kiitettävästi ennen koneeseen menoa. Saa nähdä mikä on tulos.
Ilua apinoiden tahdon kukkaset tuohon sormien päälle, ne väsäilen ehkäpä vielä ennen...

Olympialaiset alkaa kohta..
Kiri odottaa ohjeineen, langat ja puikot valmiina. Pitää vielä siivota kaikki muu vähän kauemmas. Tosin pohdin, että voi olla, et mun hermo palaa tohon vielä jossain vaiheessa tässä kisan aikana, joten siks ehkä hyvä, et tuo raitaprojekti on lähellä. voi sitä neuloskella välissä. Käyhän ne urheilijaurheilijatkin palauttavilla lenkeillä jne.

Me saatiin tukijoukkojakin (tuplana) ihan palkintolahjoituksien kera. Hienoa huomata, että jotkut tahot tajuavat tämän nettinörttiyden mahtavan verkoston merkityksen. Kuitti, eikä edes viimeinen sellainen...;)

tovet

"En minä, mutta TE..."

Jatkoa tuohon Suuren Käsityölehden pääkirjoitusepisodiin voi lueskella Lauralta.

Mä todellakin ignoraan lehden tästä eteenpäin.

torstaina, helmikuuta 09, 2006

Olympiakunnon herkistelyä

Tove-lapaset menossa, toinen on jo peukkua vaille valmis ja toinen on kohta peukalossa. Kamala kiirus saada ne valmiiks ennen huomisiltaa ysiä.. et pääsee sit olympiatyön kimppuun.

Mulle jotenki uus tilanne jättää isompi työ kesken ja alottaa toista isoa työtä. On siis raitaprojekti menossa ja halu saada se valmiiks on iso, mut Kiri pukkaa nyt päälle. Saa nähdä kuin mä selviän henkisesti :).

Tovet piti saada valmiiks pakkasille ja siks et lankoja oli ihan pakko heti vähän testata... Siks ne pomppas raitaprojektin väliin.

SK 2/2006 pääkirjoitus

"..no mutta haloo..."

Kiitos ja kumarrus Paula Hietarannalle käsityöbloggaajan aliarvioinnista. Nyt haiskahtaa sille, että ko. päätoimittaja nostaa itseään ylemmäs ja katselee meitä "internet-yhteenkuuluvaisuuden" "puuha-aineiston" kasaajia nenänvarttaan pitkin ja kuuluttaa etsimään elämää. Hietaranta tuntuu pitävän käsityöbloggaajia ja forumeilla keskustelevia syrjäänvetäytyvinä yhteiskunnan sivustakatsojina, jotka hautautuvat koteihinsa koneen ääreen ilman muita sosiaalisia kontakteja. Näinhän se menee..

"Parhaassa tapauksessa löytyy usein, vaikka ehkä pienellä viiveellä, sähköinen ystävä, jolla on vastaus kulloiseenkin ongelmaan"


Millä helvetin viiveellä?

Onkohan rva päätoimittaja koskaan testannut kuinka nopeasti saa blogiin (tai forumilla postaukseen) vastauksen kun esittää kinkkisen kysymyksen tai pyytää mielipidettä tai apua. Ah.. silmänräpäys päivityksestä, niin joku on jo vastannut. Toisin on, jos lehtitaloon soittelee ja kyselee neuleohjeisiin selvennystä (nimim. kokemusta on).

Nörttiyhteiskunta* kävelee lehtimaailman yli. Hah.
Kade? Onhan se tietty selviö, että kannattaa arvostella käsityömaailman nettiverkostoa, kun sieltä tulee jatkuvasti negatiivista palautetta ja voimakasta kritiikkiä mm. SK:n malleista ja sisällöstä. Parempia malleja, selvempiä ohjeita jne. saa ympäri nettiä ilmaiseksi. Kannattaa huudella tännepäin ja arvostella etsimään elämää. Mä en suin surminkaan hyppis monituhatpäisen joukon silmille, edes pääkirjoituksessa jos leipäni olisi siitä kiinni.

Mä vastaan huutoon ja kuulutan etsimään tasokkaampaa tavaraa lehteen. Onhan ne vuodesta toiseen samanlaiset neulemallit ja fleecetakit tietysti lehdessä hyvä asia, mutta haloo, eihän se korvaa maksavia asiakkaita, jotka siirtyvät muualle.

Olis jääny lehti ostamatta, jos olisin pääkirjoituksen lukenu ensin.


*Nykyään aika vieras käsite enää tuo nörtteys, kun suurin osa esim. käsityöbloggaajista on tavallisia ihmisiä, mutta kaikki eivät tunnu sitä käsittävän.


Edit: Laitoin tämän kirjoituksen suoraan palautteena Suurelle käsityölehdelle. Ehkäpä voisi näyttää nörttien voiman.

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

"Lankoja, perkele?"

Mutta miten sujuvat neuleolympialaiset? | Pirkka.fi

:D

Flowerpower

Jaksoin mä eilen jotain tehdä, kunhan pahin tainnutus katos. Kietsua käytin tänää ekaa kertaa töissä ja piti sit saada alustoppiin sopiva koru rintaan. Ei vaan ollu olemassa mitään turkoosia tarpeeks isoa, joten ei kun seiskaveikkaa ja virkkuukoukku. Aikaa meni hetki, ja kukka tuli.

Ehkä mä ja Kietsu tullaan sinuiks ja toistemme kanssa toimeen vaikka vakaa aikomus olikin tehdä Kietsusta tavallinen neuletakki.

After two cups of tea I was able to do something last night. I need turquoise accessories for my pullover (I have no idea what's that name is in english) and hadn't any. Little moment and I found out that I have got yarn in good colour and I can crochet..

Edit: Typotuskaa... ilmeisesti pitäis päivittää vasta päikkäreiden jälkeen.

tiistaina, helmikuuta 07, 2006

Puhki - Tired

Mä siis, sukat ehjät.
Työt haittaa harrastusta. 11 tunnin duunipäivän jälkeen tekee mieli kömpiä vaan sänkyy. Ei jaksa es neuloa. Ja opettajilla muka lyhyet työpäivät. Pah. Onneks vielä ainaki hetken es pitkät kesälomat.

morkoPäivän paras oli tää - Mörkötupsu. Taiteilija väänsi sitä hartaasti, jokaisen langan saaden vähintään kerran solmuun ja sotkuun. Totesin vaan et, ei haittaa, anna mennä vaan... (Sangen loistava työ pikku perfektionistille, jolle meinas tulla ongelma kun ei tarvinnu välittää). Taiteilija oli sitten varsin tyytyväinen tupsuunsa ja parturoi sitä vaan vähän ja nimes sen Mörkötupsuks.

I'm so tired that cannot even knit. Work distubs hobbies. This was the shiny moment today. My student made this pompon today and she was very happy about those longer yarns. She named it the bogey pompon.

maanantaina, helmikuuta 06, 2006

Lankakaupassa ja projekti aluillaan

Ilun vika et jouduin, huom! jouduin ostamaan Tovea tänään. Pakko saada testata.. Myös mun uusi aluspaita on kuvassa.

Jotain on syntymässä. Olen jo nyt aivan myyty. Pian, äkkiä, heti valmiiks..

Kuinka monella teistä on pikkareissa tasku. Mullapa on. Mä pidän varmaan Seppälän yksin pystyssä hullaantuessani aina hetkittäin "ants in my pants", "superman", " do not bite my ass" - tyylisiin alusvaatteisiin. (Parhaita on ne jotka loistaa pimeessä..)

I've been tagged by 4

I've got this from Fyberduck. Funny to get visitors from the world, meaning outside of our little, but knittfull country (belongs world too, think I).

Four jobs you have had in your life...
cleaner
newspaperboy ;)
seller
teacher

Four movies you could watch over and over

Snowman
Harry Potter (all of them)
LOTR -trilogy
cannot get the fourth

Four places you have lived.
Here
My study town
Few months in Hamina at one summer
And here again

Four TV shows you love to watch:

Gilmore girls
Judging Amy
Sex in the City
Heartbeat

Four places you have been on vacation
London
Wien
Limassol
Inari (lake in the very northern Finland)

Four websites you visit daily
My own blog doesn't count..
www.blogilista.fi - suosikit
www.telkku.com
www.helsinginsanomat.fi
www.yahoo.com - mail

Four places you'd rather be right now
With my man, under the same blanket :) x4

Four bloggers you are tagging. In the of the Knitting Olympics...

Suomesta - Derea
Från Norge - Nina
From Team Wales, really from USA Massachusetts- Melissa
Und Marianne aus Deutschland

I think my blog will be almost-meme-free-zone after this..

sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Siniraitapipo

Siniraitapaidan lankajämistä tein näille pakkasille soveltuvan lämmittimen. Puikot 4,5 mm, langat: isoveli + mohairsekoite, seiskaveljes + mohairsekoite sekä iceland. Tiheys n. 12 s = 10 cm.

Silmukoita korvaläpissä 4 -> 20 (lisäykset molemmissa laidoissa joka 2. krs), takana 6, edessä 22. Korkeus ennen kavennuksia 15 cm (ilman läppiä mitattuna). Kavennukset 8:ssa kohtaa (alemmasta kuvasta selviää miten) 4 ensimmäistä kavennusta joka 2. kerros, loput joka kerros. Päättely kun jäljellä 12 s. Reunuksessa kiertää icelandilla virkattu ketju kiinteitä silmukoita. Nauhat letitetty ja ommeltu kiinni.

Koko on mukavan rento, ei kiristä, mutta ei tipukaan päästä (mun päänympärys 57 cm).

Lankatuskailuja ja päivän muotia

Edit sunnuntaina: Pari kiroilua lisää. Blogger on tuhonnut eiliset postaukset ainakin mun blogista ja näyttää et muuallakin tapahtunut samoin. Joten siks tää eilinen jälleen kerran uusiks (onneks kopion sen yhden katoamisen jälkeen talteen).

Alkuun pari kiroilua. Kirjoitin postauksen, lähetin sen ja se näkyi jopa blogilistan päivityksissä ja nyt sitä ei oo missää. Argh.Joten ei kun uusiks, ainaki sinnepäi..

Kävin kiertelee lankakaupoissa ja en löytäny just sitä mitä etin, mutta muuta kylläkin. Eli suorastaan vaarallista käydä "tutkailemassa", mukaan tarttuu aina jotain. Nää Kitten Mohairit mä kaappasin matkaani ja samalla heräs ajatus, et voishan näistäkin tehdä jotain HG:n tyyppistä. Mä pidän tuosta mohairista ihan älyttömästi.

Paikallisen kehräämön myymälässä täti yritti yli-innokkaasti palvella mua antamalla kyseenalaisen värianalyysin ja vaikka mitä. Tuputti kamalan tunkkasta ydinjätelankaa (kumma miten neuleblogit lanseeraa uusia termejä :)) ja sai mun ärsytyskynnyksen ylittyyn kevyesti. Jäi ostamatta jopa harkittu hahtuva. Täällä valikoima on suppea, vaikka lankakauppoja on useampikin, mutta esim. Tekstiiliteollisuuden tuotteita myyvä liike on keskittynyt perusjuttuihin ja kausiluontoisesti on sit jotain erikoisuuksia. Alan kallistua enemmän ja enemmän nettikauppoihin, vaikka oonkin otustus, jonka on ihan pakko saada hiplata ja kokeilla ja testata lankoja ennen ostoa. Mut ainainen Novita niin väreinä kuin laatunakin tökkii jo ja pahasti..mistä päästäänkin seuraavaan..

Keltaisesta kerästä seiskaveikkaa oon yrittäny päästä eroon viimeiset kymmenen vuotta. Sitä on työnnetty sinne sun tänne ja eilen päätin testata oranssin, punaisen ja keltaisen yhdistelmällä viimeisimmän Modan ekan mallin ohjetta käsivarsilämmittimistä. Tulee hupaisaa pintaa ja näyttää kivalle. Aika leveää ranteisiin, mut ehkäpä näistä vois väsätä polvisukkaa tjv. Piti tietty sit ostaa sitä keltasta kerä lisää. Oonkohan mä vähän tyhmä, vai vähän enemmän?

Eilisestä palmikkopiposta vielä kuva paremmassa valossa. Kevätaurinko on ihana ja kamala. Kämppä näyttää suorastaan siivottomalle kun kaikki pölyt paljastuu. Pipo on kiva ja nytkin päässä.

Ja tässä vielä tämän päivän päällyskerroksen alla olevaa talvimuotia. Arvataa aiheuttaako pyrskähdyksiä puoliskossani.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...